Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Intervju med Anders och Måns utan Anders

Måns och Anders under sändningen av "Så funkar det"

Det är många lyssnare som är besvikna nu när det sägs att "Så funkar det" läggs ner vid årskiftet, men samtidigt så antydde ni innan sändningen att det kanske blir en fortsättning. Så nu undrar vi hur framtiden ser ut.
"Så funkar det" är definitivt ett avslutat kapitel nu vid årsskiftet. Det har verkligen varit jättekul, men vårt TV-projekt "Anders och Måns" vill vi utveckla tillsammans med andra idéer vi har för TV. Det har förvisso varit jättekul att jobba med radio och det är möjligt, eller till och med mycket troligt, att vi återkommer med mer radioprogram i framtiden.

Men hur började det hela egentligen, var har ni era rötter?
Jag och Anders möttes i Lund där vi gjorde studentradio tillsammans, ett program som hette Vanilj. 1998 fick vi chansen att jobba med Sveriges Radio och var med i gänget bakom programmet Walraff. Detta gjorde vi i två år innan vid fick chansen att göra vårt egna program som nu alltså läggs ner till förmån för TV.

Det känns ju som om det varit en lätt resa att få göra det som ni vill. Blir det lättare att ta sig fram i Malmö med mindre konkurrens, eller är det en nackdel jämfört med Stockholm att det finns färre kanaler och produktionsbolag?
I Malmö finns ju bara SR och SVT, men som du säger konkurrensen är mindre så det är nog lättare här. Men det är egentligen aldrig lätt, man måste jobba hårt och målmedvetet vilket vi gjort från början.

Om man jämför radio med TV, vilket är enklast och vilket är roligast?
Det är inte så att det ena är enklare än det andra, det är helt enkelt olika utmaningar. Det kanske låter som om det vi gör i radio är väldigt spontant och inte förberett och därmed skulle vara enklare, men så är inte fallet. Det är en utmaning att få det att låta spontant.

Fördelen med radio är ju annars att det är mer direkt, det är kortare tid från idé till det är klart och man slipper en del arbete eftersom det inte är en bild. Man kan ju till exempel i TV inte bara stå och stirra rakt in i kameran och försöka vara rolig, det måste hända saker i bilden hela tiden. Men TV är ändå roligast eftersom det bjuder på fler möjligheter.

Men även om TV är svårare eftersom man redan från början måste tänka TV, det går inte bara att lägga en bild till ljudet, så har ändå radion varit en bra skola för att lära sig fokusera på att skriva bra manus, eftersom det talade ordet där betyder allt.

Vi tackar för intervjun och Måns hastar vidare ut i Helsingborgsnatten där nästa mål är en romantisk måltid med sin flickvän. Geeloo önskar lycka till med TV-karriären och önskar att vi både får se och höra mycket av både honom och vapendragaren Anders framöver.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  geeloo people

  Geeloo People

  Nu låter vi mode inta en plats på geeloo. Häng med från början och spana in Geeloo People!

  Slumpad bild från arkivet

  Dokumentet uppdaterades senast 3 sept 2009. Det skapades ursprungligen 29 nov 2003.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.