Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Camp Rah-bar-beer’pah!: Dag 1

Den förste juli kom och gick som ett pilstolskott, även om det kändes bra mycket längre när man stod mitt i smällen. Större delen av lägret hade redan rest och varit med när stängslet revs (årligen tävlas det om vilken av sidorna, East eller West, som river stängslet först; i år vann vi i West!) och hade därför fått en riktigt bra tältplats vid den tredje stolpen vid westingången, vid Agora C. De hade också reserverat fina platser åt oss eftersläntrare, och när vi kom fram var det en smal sak att nischa in våra tält under högljudda skålanden.

Vädret här i Roskilde är, för den som kan jämföra med 2007, så nära inpå himmelskt man kommer utan att dte blir jobbigt. Klart, på morgnarna står solen på och förvandlar ens enkla boning till en veritabel masugn, men i övrigt svettas man lagom och det blåser friskt över den provisoriska prärien som skapas av de cirka 70 000 festivalbesökarna.

Resan gick från Båstad över färjan till Helsingör, med ett par pitstop i bl.a. i Förslöv för att borra i ett par turkosa stålhätteklädda-tofflor, Ängelholm för att byta bilbatteri och Helsingborg för att plocka lite lappar från Anders på Geeloo i SHIP. Tidsuppfattningen försvann med en burgare på Max runt tolvsnåret, och när vi väl var incheckade efter att ha letat efter media-checkin-plejset någon timme, hade det gått cirka 14 timmar sedan man lämnade sänghalmen. Då är det dags för Fiskefjaes!

För den oinitieratade kan nämnas att Fiskefjaes är namnet på den mentolsprit man dricker i kopiösa mängder i vårt läger. Man får inte dricka från flaskan utan att först skrika ut just ”Fiskefjaes”, och det är inte helt ovanligt att det blir gapdueller medan flaskan cirkulerar. Så när solen började sjunka sent omsider hade det redan försvunnit ett flak och några flaskor, samt allt vett som är associerat med den gamle goe svenska jante-mentaliteten. Nu var alla störst och snällast; Bamse laget runt.

Nattens fester förde oss till en skateramp där vi diskodansade järnet runt en halmmatta, laddat med folk. Det lagades lite nattamat, vi gick på exkursioner hos våra grannar – fantastiska grannar för övrigt! – och letade även efter bekanta som befann sig längre ut i världen. Det lugnade ner sig runt tresnåret när Van Damme-camps spontandisko började ebba ut till förmån för filosofi och småsnack. Jag föll i min uppblåsbara dubbelmadrass där runt, nästan 24 timmar efter att man vaknat.

Roskilde: en hög jävla smäll som får 24 timmar att flyga glödhett rakt in i panngloben och tjirra runt som på tivoli. Den enda smärtan vi känt hittills har suttit i plånboken – maten har varit av varieande kvalité, och Danmark är ett dyrt land.

Imorgon väntas, på tal om alla ganster-pistol-referenser, Kanye West vid 22, varvat med lite svensk uppvärvning av allas vår Petter på stora orange. Tydligen rullar pengarna in som det ska (det går bra) för honom i vart fall!

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  geeloo people

  Geeloo People

  Nu låter vi mode inta en plats på geeloo. Häng med från början och spana in Geeloo People!

  Slumpad bild från arkivet

  Dokumentet skapades 2 juli 2009 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.