Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

The Xx - X

Pop, soul och new wave är tydliga ingredienser i The Xx:s skivdebut "X".
Artist The XX
 

Soundet är popigt och stundvis mjukt rockigt, rösterna är sammetslena och för tankarna till en avslappnad loungeaktig, inrökt bar. Seriositet och lekfullhet karaktäriserar albumet och The Xx levererar en skön stämning där både en manlig och kvinnlig röst fyller upp den yppiga ljudbilden.

Utöver singelspåret "Islands" är "Crystalised" ett riktigt guldkorn där en dämpad grund med mjuka röster och trummor möter partier av intensitet och distinkta gitarrer. "X" har ett brett omfång och funkar som soundtrack till en lugna förfest men passar likväl till en eftermiddag i soffan där avslappning är högsta prioritet. Stundtals kan soundet bli aningens sövande men i det stora hela har The Xx skapat ett debutalbum som kommer gå hem på många plan.

Bandmedlemmarna hör hemma i sydvästra London och har utexaminerats från Elliott School, samma skola varifrån namn som Burial och Hot Chip tagit sitt kliv ut ifrån - bara det måste vara en självklar framgångsfaktor.

Betyg:

4 av 5

Favoritlåt:

VCR

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan:

Artist: The Xx
Skiva: x
Bolag: Young Turks Records

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 24 nov 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.