Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

The Tiny - Gravity & Grace

The Tiny består av kärleksparet och sångerskan/pianisten Ellekari Larsson och cellisten Leo Svensson som har gjort allt för sin musik ända sedan dom startade bandet i början av 2000-talet.
The Tiny - Gravity & Grace
 

De levde verkligen upp till "Do It Yourself"-andan när Ellekari sålde sin lägenhet för att kunna finansiera deras debutalbum Close Enough som också var min första bekantskap med bandet, och en väldigt positiv sådan! Deras blandning av lika desperata som vackra piano- och sånginsatser över stråkarrangemang uppblandat med cello- och sågspel är ingen vardagsmat direkt.

Sedan dess har det hänt mycket där dom turnerat flitigt och samarbetat med artister som Peter, Bjorn & John, Primal Scream och Jarvis Cocker för att nämna några exempel. Detta resulterade i en mindre utbrändhet efter deras andra album Starring: Someone Like You som gjorde att de valde att ta en paus från The Tiny och följde med Anna Ternheim på turné som hennes band istället.

Inte helt oväntat blev detta startskottet på tredje skivan Gravity & Grace då det är som roligast att skriva musik när man inte har kraven på sig längre. Att Beth Gibbons & Rustin Man´s skiva Out Of Season har fungerat som en drivande inspiration märks också av genom att Paul "Rustin Man" Webb har producerat den nya skivan tillsammans med bandet. En annan som gästar skivan är Jari Haapalainen som trummar i Burn som dock inte tillhör någon av favoriterna på skivan.

Ellekari´s unika röst är både till hennes fördel och nackdel på samma sätt som för den isländska sångerskan Björk. Samtidigt som den inte låter som något annat utav denna värld så gör det också att det blir monotont i längden, då variation av den saknas. Ljudlandskapet är också detsamma som man vant sig vid att få serverat nuförtiden, detta behöver dock inte vara något dåligt så länge dom bjuder på låtar som inledande Last Weekend, dynamiska Strange Highs, Strange Lows eller bonuslåten och Ramones-covern Pet Semetary som är skivans största överraskning och därmed största behållning.

Betyg

3,5 av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om Skivan

Artist: The Tiny
Album: Gravity & Grace
Label: : DetErMine /Bonnier Amigo

  Dokumentet skapades 17 dec 2009 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.