Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Stella Rocket – To The Birds

Gruppen ser sig själva som ett gäng med elegant stil, ljuvliga körsånger och unika toner men jag skulle snarare vilja kalla deras nya skiva för en grupp mystiska och jobbiga sånger som inte ens en morfar hade velat spela upp för sina sparvar på altanen.
Stella Rocket - To The Birds
 

Redan innan jag satte igång Stella Rockets skiva; To The Birds, kände jag att det inte skulle vara något för mig. Bara skivomslaget fick hela skivan att sjunka i mina ögon. Vem vill köpa en skiva med världens i princip fulaste omslag?

När första låten började plinga igång blev jag faktiskt positivt överraskad och musiken kändes lugn och ganska behaglig. Man hinner precis leva sig in ordentligt i musiken och hamna i ett lugnt och harmoniskt stadium innan tonarten i sångarens röst höjs och nästan skär in i öronen. Man vaknar upp ur den sköna känslan och blir förvirrade över vad det är man egentligen lyssnar på. Sången och musiken återgår till vad det kändes som att den förmedlade från början och för en stund inbillar man sig att den falska tonen bara var en inbillning.

Låtarna på skivan blir bara värre och värre ju längre ner på listan man kommer. Musiken tillsammans med deras konstiga, nästintill falska sångröster susar igenom huvudet och man blir nästan lite yr av att lyssna på det. Om man för en stund sluter ögonen känns det som att sitta på en konsert där tjejer i målbrottet som inte riktigt hunnit lära sig att spela fiol försöker visa upp för sina föräldrar vad de lärt sig på sin tre veckors kurs över sommaren.

De pratar om sina fina melodier, eleganta sånger och viljan att släppa ut alla djur som vill släppas ut, men det enda jag känner är plåga och psykopati från någon som jag inte ens visste fanns.

Favoritlåt:

To The Birds

Betyg:

1 av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan:

Artist: Stella Rocket
Skiva: To The Birds
Förlag: Fashionpolic

  Dokumentet uppdaterades senast 7 dec 2009. Det skapades ursprungligen 19 nov 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.