Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Rebekka Karijord - The Noble Art of Letting Go

Rebekka Karijord skulle kunna vara en i mängden av alla kvinnliga artister som på ett eller annat vis står med ena foten under epitetet singer-/songwriter.
Rebekka Karijord - The Noble Art of Lettinng Go
 

Men hennes sound i "The Noble Art of Letting Go" är fylligare och ger en tydligare känsla av att vara fulländat både musikaliskt och sångmässigt. Första - och även sista spåret - "Wear it like a clown" skulle kunna ingå i ett soundtrack tillhörande filmer som "Good bye Lenin" eller en Audrey Tautou-film där verkligheten är förankrad i de små känslorna och romantiska undertonerna.

Pianoarrangemangen, inspelade i Rebekkas egen studio och i hemmet i Hornstull, är personliga och snävt sammanfogande med enkla trummor och drömska stråkar. Soundet är mjukt och avskalat, men med en sällsynt intensitet och attityd. Då och då visar sig lekfullheten i låtar som "Parking Lot" och "Life Isn't Short At All". Stundtals ger dock albumet en aningen slätstruken känsla av producerad perfektion. Men lika mycket som Rebekka Karijord är en mångsysslerska, är "The Noble Art of Letting Go" ett mångfascetterat album byggt på känslor, drömmar och kärlek värt att ta till sig.

Betyg:

4.5 av 5

Favoritlåt:

"Life Isn't Short At All"

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan

Artist: Rebekka Karijord
Album: The Noble Art of Letting Go
Bolag: Lillfacit Records

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 25 nov 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.