Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

KamaSutra - Moonbound

Experimentellrock, den sista kvarlevan från 80-talets synthrock eller jazzig hårdrock? KamaSutra är ett band som verkar ha svårt för att bestämma sig, vilket i och för sig har funkat väldigt bra för andra band, men det här känns som ett platt fall.

Moonbound är en EP av hårdrockarna KamaSutra, mig vetande är det deras första och då deras bandnamn inte är särskilt tacksamt att googla, så får jag utgå från det. Deras musik skulle jag vilja klassa som melodiös hårdrock, med inslag av både synth och munspel. Deras sound är generellt väldigt typiskt hårdrockigt och sångaren låter som de flesta mediokra rocksångare. Musiken är ett virrvarr av olika inslag, tidvis experimentell, andra gånger genomsyrad av diverse instrument vanligtvis främmande för hårdrocken. För mig känns musiken dåligt genomarbetad och osammanhängande. Det blandas hejvilt, men helheten bortfaller. Jag gillar att bandet vågar tänka nytt i den annars ganska traditionsbundna hårdrocken, men sömmarna håller inte ihop. För mig är det för spretigt för att det ska kännas bra och musiken väcker inga känslor i mig, mer än att vilja stänga av.

Som första EP är Moonbound ett något olyckligt val, då det känns som att bandet har musikaliteten som krävs, men de verkar ha haft för bråttom med produkten. Bra musik ska enligt mig få lyssnaren att vilja göra något, vare sig det är gråta, skratta eller hångla, så måste den väcka något och tyvärr saknas det i Moonbound. Det bör kanske medges att jag inte är någon stor hårdrocksfantast, dock är jag inte främmande för bra musik oavsett genre och det här är tyvärr inte bra nog. Jag hoppas att KamaSutra jobbar ännu hårdare på att få sitt sound mer enhetligt och att de håller fast vid sin originalitet, för de har en bra grund även om de i min åsikt har en bit kvar.

Betyg:

1 av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om Skivan

Artist: KamaSutra
Album: Moonbound
Label: Revolving Records

  Dokumentet skapades 14 dec 2009 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.