Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Julian Plenti – Julian Plenti is…skyscraper

I den bittra kylan gör Julian Plenti sällskapet för att ingiva lyssnaren i livets odågor och vardagsförfall. Man pulsar fram genom omöjliga ångestdrivor genom ”Fly as you might” och trippar ängsligt jämns med inledningen av ”skyscraper”.
Julian Plenti
 

Det känns som ett ständigt övervakande och ångestladdat åskmoln tynger ner hela skivan, lite onödigt mycket, ger ifrån sig ytterst få oroväckande utbrott och ger mig en jobbigt kvav luft att koncentrera andningen på.

Musiken är omväxlande men håller en för jämn standard för att jag ska behagas av det experimentella undret. Däremot är jag övertygad om att Julians tidigare fans från Interpool kommer att hylla soundet. Julian Plentis karaktäristiska röst blandas i ett virrvarr av influenser av identiska Coco Rosie effekter, kallblodig mystik från Placebo, indianramsor, bluesrock från White Stripes och vändstekt pop från varmblodiga band som Badly Drown Boy.

Influenserna kommer däremot direkt präglade från bandsättningens ursprung ur musikpärlor som Ratatat, the Occasion, Stiff Jesus och inte minst från Interpool.

Trots att skivan framkallade vissa andningsproblem och åldersrynkor i pannan ska jag vara rättvist och ge skivan ett välförtjänt och fint betyg eftersom soundet känns nytt och genomarbetat. Så, Enjoy folks men gräv inte ner er.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan

Artist: Julian Plenti
Album: Julian Plenti is skyscraper
Label: Matador

  Dokumentet uppdaterades senast 7 dec 2009. Det skapades ursprungligen 26 okt 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.