Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Gentle Act Incident - Like silk burn

Första spåret på plattan låter som en skön halvrockig låt. Det känns som en god platta man har på i bakgrunden medan man dricker kaffe i någons kök.

The Gentle Act Incident
 

Lyssnar man igenom ett par låtar till, märker man att skillnaden mellan Gentle Act Incident och Shout Out Louds, inte är särskilt stor. Det finns tydliga likheter mellan Gentle Act Incidents sångare David Wiezén och Shout Out Louds frontman Adam Olenius sångröster. Tar du dig igenom de sista spåren, låter de lite som en upptonad version av the Bright Eyes rent instrumentmässigt.

Texterna handlar mycket om oförståelse, kärlek och en uppgivenhet över sig själv och vardagslivet. Det låter som att någon befinner sig i en tidig ålderskris. Man kan fråga sig om deras platta känns fräsch och unik? Svaret är helt enkelt nej.

Men det betyder inte att plattan är dålig. Den rekommenderas fortfarande att lyssnas på i samband med kaffe och kök. Instrumenten har en bra sammankoppling till varandra och trumbeaten är smått dansanta. Det är bara rösten som drar ner på den instrumentala biten.

Är man ett indierockfan som gillar gälla röster i takt med halvglad gitarr och klaviatur här och där, så är denna plattan ett bra alternativ för dig. Det behövs ett mer unikt sound inom indierock idag för att man ska komma någon vart. Kanske hade skivan varit mer aktuell om den släpptes för för fem-tio år sedan.

Plattan i sin helhet är som en ny åkattraktion; man vill bara ta en åktur och när man väl sitter i karusellen vet man hur nästa varv ska gå.

Betyg

2 av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan:

Artist: Gentle Act Incident
Album: Like Silk Burn
Bolag: Siamese Reco

  Dokumentet uppdaterades senast 7 dec 2009. Det skapades ursprungligen 6 nov 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.