Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Bye Bye Bicycle - Compass

Inför Bye Bye Bicycles debutsläp lovade man på Bonjour Recordings hemsida att vi snart skulle komma att få reda på vad livet handlar om i den svenska, djupaste skogen. Som det utlovats ger debutalbumet ”Compass” vibbar av svensk småstadspop (i det här fallet Bovallstrandpop) kantad av vackra stämmor och en nypa disko.
Artikelbild
 

Soundet avslöjar kopplingar både till New Order och The Cure - det är trallvänligt men finstämt, popigt men aningen dystert och håller en jämn nivå alla tio låtar igenom. Stundtals blir dock ljudbilden aningen monoton och hel utan överraskningar. Men sångaren André Vikingssons röst väger upp det hela, och då och då briljerar Bye Bye Bicycle med ett sound som är harmoniskt, stämningsfullt och fint sammanvävt med blåsinstrument och sirliga pianoslingor.

Är det just det här som livet i de svenska skogarna handlar om, är nog fler än jag beredda att lämna stadslivet för en mer lantlig diskopopatmosfär för ett litet tag. I alla fall för de 42 minuter som ”Compass” tio spår strömmar ur högtalarna.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan

Artist: Bye Bye Bicycle
Album: Compass
Label: Bonjour Recordings

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 28 aug 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.