Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artic Monkeys - Humbug

Bandet som fick en dundersuccé med debutalbumet Whatever People Say I Am, That's What I'm Not i början av 2006 är nu tillbaka med sitt tredje album Humbug, ett namn de fått från Englands slanguttryck för ordet ”skojeri”. Första singeln Crying Lightning spelas reda flitigt på radion.
Artikelbild
 

Från att vara ett glatt, röjigt indiepopband har Artic Monkeys rätat upp sig och blivit mer allvarliga på nya skivan. Låter lite som Frans Ferdinand och Strokes – fast tråkigare.

Nog är soundet hårdare med tydliga trumslag och basgångar och visst kan man ana några psykedeliska svängar in i Pink Floyds tidiga karriär. Men trots det så blir det ganska trist.

Det här är inte det vanliga Artic Monkeys vi är vana vid. Ingen glad garagepop med smak av det vilda festivallivet här inte. Och visst, nog är de bra att de vågat experimentera med musiken och utöka sin portfölj med olika genrer och musikstilar, men det här funkade inte riktigt som det kunde ha gjort.

Till och med första singelsläppet Crying Lightning är blek. Pretty Visitors tycks vara den enda låten på plattan som sticker ut någorlunda.

Sångaren Alexander Turner försökte nog få in 60-talsinfluenser utav det han och kollegan Miles Kane jobbade med på deras projekt i Last Shadows Puppets, något som Artic Monkeys inte lyckades hantera lika bra. Här låter han mer som en ung Morrisey. Nämligen…ganska tråkig.

Lika stor succé med det här albumet som deras debut lär det tyvärr inte bli.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan

Artist: Artic Monkeys
Album: Humbug
Label: Domino

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 10 sept 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.