Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Ale Möller Band- ”Djef Djel”

Ännu en hop folkmusiker med allt för högt ställda drömmar? Ja vid första lyssningen, men under ytan döljer sig en mångfasetterad grupp som är svåra att passa in i ett fack.
Ale Möller Band - Djef Djel
 

Ale Möller Band är minst sagt multikulturella, med inslag av Grekland, Mexico, Sverige , Canada, väst Afrika och Värmland är det svårt att vara annat. Vid första lyssningen, bör dock medges, är det svårt att upptäcka denna mångfald. I mina otränade öron, vad folkmusik beträffar, lät det rätt och slätt bara som valfri grupp inom ovan nämnda genre och språket kunde jag heller inte sätta fingret på.

Efter noggrannare lyssning och även lite påläsning insåg jag dock att det här inte är vilket band som helst. De blandar språk och kulturer lite som de vill och resultatet blir, kanske något vagt uttryckt, intressant. Viktigt att tillägga är att folkmusik inte riktigt faller mig på läppen. Som inslag i andra genrer ger det en skön effekt, såsom i både Flogging Mollys och Kultirations musik, där folkmusikens fioler blandas upp med rock eller i det andra exemplet baktakt. Det finns dock delar av skivan ”Djef Djel” som tilltalar mig, däribland spåret Bail, som ger mig känslan av att vara med i en film av Josef Fares.

Ale Möller Bands musik äger egenskapen att göra en dålig dag något bättre och det är svårt att inte bli gladare när man lyssnar igenom ”Djef Djel”. Även om jag inte tror att min åsikt gentemot folkmusik kommer att ändras genom det här, så kan jag ändå höra att det är en välarbetad och varierad skiva. Det enda jag egentligen saknar är något som fastnar, efter lyssningen kan jag inte erinra mig om något jag precis har hört.

Betyg

Svag 3 av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om Skivan

Artist: Ale Möller Band
Album: Djef Djel
Label: Amigo

  Dokumentet uppdaterades senast 17 dec 2009. Det skapades ursprungligen 14 dec 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.