Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

AK Von Malmborg - Vår tids rädsla för

Här har vi en riktigt go´ och rökig skiva! En samling svarta sånger om tung kärlek som bara försvinner i tomma intet.
AK Von Malmborg - Vår tids rädsla
 

Från första låtens melankoliska basgång till skivans sista spår, dras du med på en resa som stannar upp i olika sinnestillstånd. Du känner dig stilla och harmoniskt, om inte något deprimerad också.

Skivan är helt enkel glad och vemodig på samma gång. Malmborg har en röst som påminner om Lisa Ekdahl; mjuk och blygsam till rösten. På något sätt känns Malmborg precis som Ekdahl, väldigt fransk. Man tänker på kärlek, Champ Elysee's mörka kvällar och vespor medan man förs bort i olika toner. Malmborg sjunger om kärlek och längtan på ett väldigt dystert sätt. Även om man aldrig ens har varit kär, så känns det som att man sitter och lyssnar med ett brustet hjärta.

Något som också är lite roligt är att trots dessa dystra texter finns det musik som går i dur. Det är svårt att sätta fingret på vad det är för slags musik. Möjligtvis en influens av trubadur/jazz/blues. Säkerligen är Malmborg en sådan som inte vill sätta sig in en genre.

Om det är en skiva för ungdomar är svårt att säga. Man får ge den en chans helt enkelt. Musiken passar bäst i ett dunkelt rum med en bok som sällskap, eller kanske också med en pojk-/flickvän. Gillar man söta, djupa och poetiska kärlekssånger ska man nog köpa den här skivan fortare än du kan säga croissant!

Betyg

4 av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Om skivan:

Artist: AK Von Malmborg
Album: Vår tids rädsla för
Bolag: How Sweet Th

  Dokumentet uppdaterades senast 7 dec 2009. Det skapades ursprungligen 6 nov 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.