Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Hanna Håkansson  

Yvonne - svart kärlek

Yvonne är kultbandet som fick Kent att framstå som en trallvänlig popgrupp i jämförelse på musikscenen i Eskilstuna under tidigt 90-tal.

Den självtitulerade debuten ingav inga ljusa förhoppningar om livet även om dom hela tiden började flirta med ett poppigare sound för varje skiva vilket till slut resulterade i att bandet upplöstes officiellt 2003 medan flertalet av medlemmarna gick vidare till att bilda Strip Music.

När det nu varit tyst om Strip Music sedan två år tillbaka och sångaren Henric De La Cour gått ut med sin dödliga lungsjukdom så fick man en helt ny syn på svärtan i texterna och i samma stund återuppstod den mörkare kostymen Yvonne.

Med ett fåtal comebackspelningar borde varenda ställe vara utsålt då dom både har sin kultstatus sedan gammalt samt slog igenom smått kommersiellt med ledsången Drifter till filmen Fucking Åmål. Tyvärr inser jag rätt snabbt att Yvonne är Sveriges mest underskattade band tillsammans med Strip Music. Det hindrar dock aldrig bandet från att göra en riktigt bra spelning där känslan av att det är på liv och död är intakt genom hela giget.

Hits efter hits radas upp och det enda jag egentligen kanske saknar är en ny låt för att röra om lite i grytan. Men jag klagar definitivt inte över vad jag blir serverad utan det är som vanligt något av det bästa jag upplevt live. Inte heller blir det sämre av att den första syntslingan i extranummerna är uppstarten till nämnda Drifter innan dom avslutar hela konserten med den perfekta avslutaren i form av Them som bara stegrar och stegrar för att sedan kollapsa med bara Henric kvar på sång. Det är ren kärlek även om den kommer i den mörkaste skepnaden!

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 5 juni 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.