Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Ulf Lundell

Försnacket i vårt lilla campingkvarter hade mest handlat om en banderoll någon hade sett i publiken när Uffe spelat på Gotland där budskapet varit enkelt "Börja sup igen Uffe".

Det, i sig räckte ganska bra för att få oss att känna inspirationen att ta oss bort till festivalområdet kl tre på avslutningsdagen.

Ganska snart stod det klart att Ulf Lundell, i Danmark, inte är ett prioriterat namn för särskilt många. I alla fall inte på söndagen när den uppskjutna bakfyllan börjar kravla sig upp för smalbenen och man är tvungen att mota bort den med alla medel tillgängliga. För mig betyder det emellertid Uffe!

Fan, det är ju perfekt. Vår alldeles egen Bruce Springsteen, Bob Dylan och Jack Kerouac som, om någon, förstår vad det innebär att ha partajat i fler än fyra dagar i streck. När det bara finns en vettig riktning.., mer! Av allt. Musik, pilsner, vänner, och allt annat som festivalen innebär och erbjuder.

Så det självklara valet blir alltså Ulf Lundell. Musiken som Lundell väljer att framföra är hans vanliga, småtråkiga gubbrock. Inga öppna lanskap alltså. Han ser sliten och trött ut. Men det får man ge honom, han kämpar. Han ger sig fan på att ge sitt bästa för dom orkat dra sig dit. Tack Ulf, det behövdes.

Det är många som verkar se festivalgig lite som träningsmatcher. Spelningar där dom riktiga fanskarorna ändå inte återfinns, så varför slita ut sig. Det var den kampglöden som behövdes för att genomföra en sista dag i syndens näste.

Kontentan är alltså att Lundell tjänade sitt syfte utmärkt i min bok. Men ändå så dyker frågan upp. Hur enda in i mumindalen lyckades den här halvsliriga wannabeen bli Sveriges största rockikon? Musikaliskt alltså. Det är en gåta. Ulf Lundell måste spendera enorma summor och vanvettigt med tid på att studera Springsteen DVDs, det är fan enda förklaringen till hur karlns live show ter sig.

Lustigt nog var det fler än vi som hade sett banderollen om vad vår gode Ulf borde ägna sig åt. En replika (antagligen, men vem vet) på den som svajade på Gotland för x antal år sen gick att skåda på platsen. Åhh, det är humor.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 22 juli 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.