Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Pet shop boys visar dagens pojkband exakt hur pampigt det kan låta

När man som åttiotalist finner sig i en position där man inom några timmar ska gå till stora Orange scenen på Roskilde festivalen och se Pet shop boys så infinner sig lite blandade känslor. Man har ju alltid haft en viss hatkärlek till dom här "pajasarna" och deras tralliga allsångs musik.

Vi lyckades i alla fall bygga upp en bra låga och när det började dra ihop sig så var stämmningsflaggan nästan i topp! När vi sedan hade införskaffad det perfekta utgångsläget i och med en position på, kanske tionde raden eller något liknande så var det nästan dags.

Scenen är fylld av stora, vita kuber som ger en lite mekanisk känsla som passar ganska bra till musiken som levereras. Sångaren Neil Tennant är klädd i frack, solglasögon och hög hatt. Det framgår senare när han lättar lite på den tunga utstyrseln att åren har gått, och satt sina spår.

Men i kontrast till den visuella upplevelsen av år som gått och vatten som strömmat under broarna så gör Pet shop boys precis vad ett gammalt pojkband borde. Dom levererar vad folk vill ha, och det låter som om man stod där 1987. Det låter exakt som man hoppades att det skulle göra på en sån här konsert. Som att sätta på en skiva, fast med showen som bonus.

Jag tror inte att det finns särskilt många bland oss som står och får rysningar av “ Go West” som hade önskat sig några överraskningar. Det är helt enkelt inte en sådan konsert.

Förutom Tennant återfinns även partnern Chris Lowe på scenen. Lowe håller till bakom sin enorma synt med tillhörande mixerbord, och det ser ut som att han fortfarande diggar att vara en pet shop boy. Det är han som styr rodret på den här skutan och det fungerar bra. Dom ger oss alla hitsen, som vi känner igen, och mycket mera som säkert dom som följt med lite mer uppskattar.

En eloge ska också ges till de två fantastiska dansarna. Eller snarare akrobaterna. Dom höll igång igenom hela spelningen med imponerande gymnastiska eskapader.

Efteråt lämnade vi platsen med en känsla av tillfredställelse, cirkeln var sluten. Det här är nostalgi av den bästa sorten. Framförallt för oss åttiotalister.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 22 juli 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.