Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Isa Svärd  

Gustav Spetz - först ut!

Torsdag, Chili! 15:00
Det är 4 minuter kvar tills konserten med Gustav Spetz och festivalens intrång i Skånes för övrigt ganska smygande stad Hässleholm gör entré.

Jag har just ringt en vän. En vän som sprudlande berättar om hur hon för ett par veckor sedan lagt in Gustav Spetz i sin mors mobil som ringsignal och hur hon nu i sin tur bekymmerslöst går och visslar med i Gustav Spetz trallvänliga melodi.

Gustav Spetz var förut frontfigur i bandet Eskju Divine. De hann släppa två album innan Gustav bestämde sig för att starta solo projekt. Han beskriver själv sin nya platta som lekfull och melodiös.

- ”Difficult to define. Is it possible to resist? I don’t know where I am.” Med de raderna stämplar han prägeln på min liksom den anländande publikens känslor för stunden.

Stämningen drar över oss med lyster och charm. Hjärtat slår avslappnande slag i takt med handklappningen som publiken vid ankomst drar med sig fram till Gustav och bandet. De starka vindarna drar över människornas hjässor och lyfter hårtussarna till hyllning för den melodiösa musiken bandet framför. Finstämt och synkat.

Jag ser fanellskjortor och raybanbågar i alla världens kulörer medan stövlarna stampar i takt. 4 låtar in i scenakten ramlar välkända toner över oss som vi hört ljuda från var och var annans radiolåda den senaste tiden. Fler och fer små själar uppsluts kring Chiliscenen och Gustav har just tillfört kryddan för en god festivalhelg.

Någon i bandet gäspar och en och annan grimas över någon felspelad ton avges. Men allting vänder då Gustav lyfter gitarr remmen över axeln och elektroniska Air-liknande och Strokes vibrerande elgitarrer landar mjukt på publiken. Man slås nostalgiskt nog av hur man i tidiga ungdomsår, just av liknande toner, förde resonemang med sig själv och försökte orientera sig bland vilsna tankar fram till ett värdigt vuxenliv. Gustav och bandet levererar underbar och berörande toner till en publik som känns hungra över just dessa typer av känslomässiga roadtrips. Tack Gustav Spetz och bandet! Tack!

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 3 juni 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.