Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Victor Olausson  

Goliath and the Giants

Fredag, Casa! 15:45
Bandet som väckt en del frågor kring hur deras namn egentligen stavas, för er som undrar här är den korrekta stavningen. Med en Popkornvinst i bagaget så har bandet nu gett för att spela sin funkblandade rock på så många platser som möjligt under festivalsommaren.

Så fort som GATG har klivit på scenen och dragit igång sin första låt på Casa scenen förvandlas publikhavet ganska omgående till ett hav av dansande och svettiga människor.

Popkornvinsten har gett bandet en stor fördel, då en stor del av besökarna redan känner till bandet och deras musik, men en vinst i en musiktävling är inget som man kan leva på länge och det har bandet verkligen förstått.

Det är ett hejdlöst dansande, inte bara framför scenen hos bandets närmaste vänner, utan även längst bak vid dörren hos de nyanlända. Trots ett missöde med en felande gitarr i början av konserten som sångaren Daniel använder som kreativ stund för att gemensamt med publiken försöka skriva en låttext så är det ett bra tempo genom hela spelningen.

Bandets numera något påbyggda repertoar innehåller både svängiga och tunga partier som krokar fast i en och sätter sig nästan med en gång vilket leder till att allsången aldrig är långt borta i en refräng eller vers. Det är framförallt sången som är det som gör starkast intryck på mig och när Daniel tar i lite extra låter det riktigt bra och ståpälsen är ett faktum.

Hatten av för ett band som är på väg uppåt utan att ha släppt en enda demo än och som jag gärna återser på en större scen.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 3 juni 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.