Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Alexander Ekman  

Deportees

Torsdag, Chili! 20:00
Det har länge varit tyst från bandet men det känns som det varit befogat också. För nu står man mitt uppe i en nyligen avduschad Siestafestival och myser till ett harmoniskt och välutvecklat band.

Frontmannen bekräftar att de har tagit med sig solen till Siestafestivalen och genom strålarnas fltrerande mystik, ljuder nu harmoni i all ära från scen. Som ung kvinna har man under festivaldagen suktat efter att få avnjuta ett gäng välkända män som med artighet och heder i behåll levererar något som hela publiken kan tugga i sig med mersmak.

Det är ett briljant samarbete mellan bandmedlemmarna som befordrar dem till högre nivåer av professionalitet.

Vid andra akten påstår Deportees att låten som handlar om döden kommer få oss att deppa ihop, men det enda som skulle stämma med den frasen är att vi i publiken lättar mark och i och med det närmar oss himlen. Vi rider iväg mot horisonten tillsammans, vi och Deportees, samtidigt som närvaron är total. Vi är ett! Inget singular, bara PLURAL.

Gitarrens milda vibrationer vallfärdar medan vi sitter bak på ryggen på det som kommer att ta oss till skyarna där vi skymtar låtens höjdpunkt. När sången slutar och tystnaden tar vid kan vi med belåtenhet sakta singla ner och landa på mark igen. En känsla av tyngdlöshet.

Det är en slitstark kvalité på Deportees. De är tillbaka på scen där de hör hemma igen. De har utformat och kompletterat ihärdiga energislingor som med en genuin trygghet får att luta oss tillbaka och njuta.

Publiken lyckas till och med ropa in Deportees för extranummer innan de ens hunnit gå av scen. En ung man i skärgårdsskjorta och stråhatt står bredvid mig och slår sig kraftigt på bröstet. Det är som om han försöker klappa tillbaka sitt hjärta som så intensivt pulserar mot bröstkorgen, redo för att vilken sekund som helst, fara ut.

När sista låten går igång hettar det till i form av Bee Gees-liknande stämmor, elpianots nästintill visuella ljudvågor och masserande marackas. The Deportees har till skillnad mot andra band inte bara en sångare de kan stötta sig mot, utan fara. De lyckas även tygla sia exprimentella utsvävningar och skapar oavbrutet intresse och nyfkenhet hos åhöraren. Inte ens den oengagerade i publiken kan motstå att lyfta blicken mot scenen och Deportees.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 3 juni 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.