Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Frida Svensson  

bob hund reade ut sin själ på The Tivoli

En timme innan bandet ska gå på är det redan svettigt på dansgolvet. Folk myllrar in och det blir trängre och trängre. Fans över 30 år har slagit sig ner i de mindre svettiga fåtöljerna på gräddhyllan. Den typiska bob hund-rekvisitan - två koner - är på plats.

Det är minst sagt höga förväntningar som hänger i luften, publiken vet att det kommer bli riktigt ”röjigt”. Det är ju bob hund – ”Sveriges bästa liveband” som ska spela.

40 minuter sena kommer de ut på scenen. Sångaren Thomas Öberg har på sig sin vanliga outfit: ögonmask, mormorshalsband och långskaftade handskar. Publiken är med redan från första låten, titelspåret ”Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk”, låten alla skriker efter. Stämningen är på topp och redan i första låten börjar dansgolvet likna mer och mer en moshpit. Thomas uppmanar oss att ta tag i våra liv. Men vi får inte bli som dem, måste bli värre.

bob hund levererar energi och Thomas är en riktig publikfriare. Även om resten av bandet diggar med i låtarna så hänger de inte riktigt med i hans tempo. Han utnyttjar The Tivoli till max och använder alla möjliga ställen som scen: baren, bord, stolar. En kille hoppar upp på scenen för att göra en stadgedive. Hela konserten känns halvt bortom kontroll, men det är väl så det ska vara. Det är verkligen en show de bjuder på och publiken får vara med hela tiden.

Under låten ”Grönt ljus åt alla” förklarar Thomas att det är nu publiken får bestämma om de ska fortsätta spela eller inte. Givetvis fortsätter dem. Flera gånger går de ut för att sedan bli inropade igen och konserten verkar aldrig ta slut. Men vad gör det?

I slutet har till och med 40-åringarna dragit sig ner och släpper loss till de sista låtarna. Efter ungefär två timmars konsert avslutar de med ”Jag rear ut min själ”. Fansen börjar inte dra sig ut förrän instrumenten kopplas ur, i förhoppning om att de ska komma ut ännu en gång. Publiken bidrar med den sköna stämningen, men bob hund visar ändå att de verkligen är "Sveriges bästa liveband" - i alla fall inom indiemusiken.

MySpace

bob hund official

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 4 okt 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.