Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Victor Olausson  

Alesana

Torsdag, Playa! 19:15
Jag var inte det minsta pepp inför Alesanas spelning på Playa. Vädret under torsdagen hade varit omväxlande bra och dåligt.

Alesana har energi som få, och detsamma kan man säga om deras fans. Moshpiten var redan förberedd sedan Adepts spelning timmen innan, men den känns djupare redan efter första låten.

Bandmedlemmarna ger verkligen allt på scen. Playa, den näst minsta scenen på Siesta! totalt fylls av adrenalinfyllda kroppar, hoppandes rundor i nästintill otakt. Dock är där ett tempo i kaoset som publiken rycks med i. Scenrepertoaren innehåller allt ifrån den klassiska head-bangen till avancerade snurrar med gitarrer.

Under sista låten totalt öppnade sig himlen, men det stoppade varken Alesana eller den hängivna publiken.
- ”Now it’s really rock n’ roll!”basunerar de ut, och tempot höjs ännu ett snäpp. Moshen blir stadigt farligare, och mosharna mer exhalterade. I mitten på sista låten spricker himlen upp igen, och basisten kastar sig ut i publikhavet och surfar till de sista tonerna.

Jag står smått förbluffad, mycket nöjd och applåderar när de lämnar scenen. Återigen har jag fått lära mig att inte döma ut band innan man upplevt dem live. Det är aldrig för sent att förnya sin musiksmak.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 3 juni 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.