Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Victor Olausson  

Adept

Torsdag, Playa! 17:30
Adept in på scenen till det något oväntade valet av Hip-Hop innan de sparkar igång sin spelning och redan innan dom gått på scenen så har det röjts en hel del framför just denna scenen, vilket det kommer bli mer av nu.

Det som nu händer är att Adept går in och skruvar åt tumskruvarna ett par varv till och levererar en spelning fylld av energi och hjärta. Bandets smått progressiva Post-Hardcore går verkligen hem hos den nu ganska stora publikskaran och moshpiten är ett faktum från första tonen ända till konserten klingar ut och bandet går av scenen.

Bandet håller ett järnhårt grepp om publiken och stämningen är verkligen på topp och det märkts att här fnns den scennärvaro och scenvana som Her Bright Skies saknade.

Bandet håller ångan och intensiteten uppe genom hela spelningen och tappar inte tempot vilket verkligen är det som gör spelningen till en upplevelse. Utöver allt mangel och röj så använder sig bandet av en del spoken-word partier lyrikmässigt som låter publiken få en liten andningspaus.

Bandet imponerar starkt på mig med sina ombytliga låtstrukturer och oanade vändingar vilket gör att spelningen får ytterligare en dimension. Ett stort plus i kanten till deras stand-in gitarrist som skötte sitt jobb utmärkt trots att han inte är en naturlig medlem av gruppen.

Sammanfattat en mognare, intensivare och mer originell upplevelse än Her Bright Skies och många andra band inom samma genre.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 3 juni 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.