Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Hultsfredsfestivalen: The (International) Noise Conspiracy

Efter ett tags väntan vid Burning Heart"´s bås backstage kom slutligen Lars Strömberg från The (International) Noise Conspiracy. Vi hälsade och satte oss sedan ner i gräset för att prata.

Hur mår ni i bandet? �?r ni stressade?
- Vi har varit lediga ett par veckor nu och det är väldigt skönt. Men vi inleder en ny turné nu med start här på Hultsfred för att sen dra ner i Europa. Vi åker till �?sterrike imorgon. Men det är lugnare än tidigare och när vi kommer hem ska vi börja skriva nytt material.

Vad fick dig att börja spela?
- Jag var tio år när jag började spela gitarr på kommunala musikskolan, men det var skittråkigt och det var först i sjuan som jag tog tag i det ordentligt och startade ett band. Vi spelade Bad religion-covers. Efter ett tag kände vi för att spela egen musik och snart startade jag mitt första "´riktiga"´ band.

Vad förde er samman?
- Vi ville göra något annorlunda än vi gjort tidigare. Vi ville behålla samma ilska som våra tidigare band hade och vi ville behålla den ideologiska biten också. Aggressivt men passionerat. Vi hade ingen aning om hur det skulle låta i slutändan, men vi var kompisar allihopa och litade på våra instinkter. Vi ringde upp varandra och en vecka senare skrev vi våra första låtar.

Hur kom ni på bandnamnet?
- Vi ville ha ett namn som symboliserade oss och TINC var det första och sista vi hittade på.

Vad lyssnar du själv på för musik?
- Det var väldigt längesen jag köpte en skiva. Senaste jag köpte var nog soundtracket till Amelie. För tillfället är det mycket italiensk 70-talsmusik och afro-beat som gäller. Men jag tror på Primal Scream"´s kommande skiva.

- Hur kändes det att spela på Hultsfred? Nöjd med scenen ni fick?
- Absolut! Det var jävligt bra! Publiken var stor och peppad. Svensk publik brukar vara väldigt reserverad, men igår var de väldigt entusiastiska. Vi hade nya scenkläder som trummisens polare hade sytt åt oss. Anledningen till uniformerna är att vi vill visa att alla i bandet spelar lika stor roll. Ingen betyder mer eller mindre än den andra. Angående scenen är vi väldigt nöjda. Vi är ett inomhusband.

Något/några band du har sett?
- Inte direkt. Inget igår. Jag missade Casual Brothers, men jag ska försöka se Sonic Youth, Slayer, Money Brothers och Total Jävla Mörker.

Hur känns det att förmedla ett budskap som ni egentligen inte kan stå för? (skrattar)
- (Allvarligt) Det känns bra att förmedla ett budskap. Livet är ju en enda stor motsättning. Men jag förstår vad du menar.

Vi har ett budskap som säger "Kämpa mot kapitalismen", samtidigt som vi ligger på ett skivbolag där folk gör allting utom att spela och skriva musik åt oss. Det är motsägelsefullt. Men jag tror att för att få budskapet ut till folket måste vi göra så. För DIY(Do It Yourself)-attityden funkar inte i Sverige. Men det är en av sakerna vi vill uppnå. Med andra ord, eftersom man inte kan leva utanför kapitalismen måste man göra sitt bästa inom den.

�?r du en trogen festivalbesökare själv?
- Inte alls. Jag har aldrig betalat för Hultsfred. Men det är kul att spela här, trots att klubbgig är bäst.

Det blev tydligen ett litet missförstånd på näst sista frågan. Min tanke var att provocera, men Lars svarade lugnt och väldigt smart på frågan och det lilla missförståndet kan man faktiskt strunta i nu.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 29 april 2008. Det skapades ursprungligen 1 juli 2002.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.