Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Sahara Hotnights

Girl Power får en helt ny betydelse när man träffar Johanna Asplund, Jennie Asplund, Maria Andersson och Josephine Forsman. De bildar tillsammans en av de största stjärnorna på rockhimlen.

Fyra sten tuffa tjejer som inte låter sig visas vart bordet skall stå. Det har sagts att tjejerna har varit lite blyga vid intervjuer, men så var det knappast när vi mitt i fredagsstressen slog oss ner på Wayne''s Coffee tillsammans med dem.

Det hela började röra på sig hösten 1996. De flesta i bandet var fortfarande bara 16 år, de ställde sig på scen under en tävling på Popfesten i Skellefteå. De tog hem både publikens och juryns pris, man kan säga att de tog hem det utan någon större konkurrens. Priset bestod av en inspelning på skivbolaget A Westside Fabrication. Efter det var det bara raka vägen upp.

Söta tjejer kan tyckas, men ingen kör med dessa tjejer. De vill bli kända för sin musik inte för att de är tjejer eller för att de är unga. Jag fick ett mycket ärligt intryck av tjejerna under intervjun. Snart kommer de att släppa i norden, snacka om ös det kommer att bli i.

En tesked TV tittande och ett kryddmått Norrland.

När dom inte lyssnar på sin egna musik så lyssnar de på lugn musik eller soft musik som Jennie själv säger. Den bästa kuren för att koppla av är enkel. Du tar en tesked TV tittande och ett kryddmått Norrland så kan man bara få avslappning.

De tycker att det är synd att de har fått stämpeln "tjejband".
Maria: Till en början var det bra, vi fick en hel del spelningar för att vi är ett tjejband.
Jennie: Vi har kämpat precis lika mycket som alla andra för att lyckas, vi slåss på samma villkor som alla andra.

Efter att ha haft mellan 15 och 20 olika namn på sitt band kom till slut namnet Sahara Hotnights. De fick namnet från en travkatalog från Australien, Sahara Hotnights var en svart springare med vit stjärna. Så alla ni som har svårt att komma på ett namn till ert band gå och hämta ert exemplar av sommarens resekatalog.

Kändisskapet har förändrat livet på alla i bandet. Josephine säger att det är kul att få skriva autografer till folk. Det är klart att livsstilen har förändras säger Maria. De verkar klart vara nöjda med sin nya livsstil. Budskapet i musiken är lätt, att förmedla kärlek. Enklare än så kan det inte bli, frågan är om det håller.

Nominerade till Guldmicken

Sahara Hotnights är nominerade till P3:s "Guldmicken". Guldmicken delas ut till Sveriges bästa liveband. Bara att bli nominerad visar vilka stjärnor de har blivit. Om de nu skulle vinna Guldmicken så kommer deras framtid vara klar. De kommer att kunna leva på musiken i resten av sina liv.

De har inte mycket till övers för artister som Britney Spears. Musiken är ytlig och de artister som framför det hela blir ofta styrda till tusen. Hur de skall se ut, hur de skall uppträda och mycket annat som lämnas över till artistens maneger. Dessa självständiga tjejer skulle nog aldrig klara av att bli styrda i den utsträckningen. De beundrar Max Martin som har lyckats gång, på gång, på gång. Detta kanske är en lite motsägelse i och med att de inte tycker om de artister som framför Max Martins musik.

Söta tjejer som säger vad de vill

Sahara Hotnights tycker att tidningar som Veckorevyn är rena skittidningar. Men de säger i nästa mening att det är viktigt att visa att det finns alternativ till Veckorevyns sneda tjejsyn så därför ställer de upp på intervjuer i dessa tidningar. Söta tjejer som säger vad de vill, jag kan slå vad om att de får som de vill.

När jag frågar vad de har gjort den senaste tiden som de är enormt stolta över så säger Maria skivan. När hon säger det lyser de andra upp och börjar prata i mun på varandra. Det märks att de verkligen är stolta över skivan. Jag som inte brukar lyssna på den här sortens musik blev enormt imponerad. Gå och köp den! Det kommer jag att göra.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 29 april 2008. Det skapades ursprungligen 1 jan 2001.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.