Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Regal Demise

Bandmedlemmarna i Regal Demise kommer från Helsingborgstrakten och har tidigare erfarenhet från andra band som de har spelat i, men de har aldrig riktigt "hittat hem" förrän nu. När jag frågar vad som är det viktigaste i ett band svarar alla nästan likadant "gemenskap".
De enas allihop om att grunden är att man har kul ihop, annars brukar det inte hålla speciellt länge innan det tar slut.

Hittills har bandet släppt två demos och har ännu ett på gång som ska vara klart inom kort, vilket dom är väldigt glada över. Namnen på de tidigare släppta demosen har rätt så uppseendeväckande namn; Falls to the ground och I take your life with a smile.

Hur skulle ni beskriva er musikstil?

- Det är mycket metalcore i soundet, säger Joakim Johnn sångaren i bandet och de övriga bandmedlemarna håller med om detta. -Men det är väl break down i det också, kommenterar Tim Malmquist gitarrist. Det tar ett tag för dom att bestämma sig för ifall det är break down i musiken eller inte vilket de kommer fram till att det är.

När du, Joakim, sjunger på det viset du gör tränar man upp sig på något vis?

-Visst gör man det dom flesta tror att man bara gapar och skriker i micken men det ligger mycket tränande och teknik bakom det hela och har tagit mig ett tag att bli så bra som jag är. Om jag hade stått och ”skrikit” med i en fotbollsmatch med supportrarna så hade jag inte varit ett dug hes till skillnad från supportrarna som knappt hade kunnat prata efter matcherna, säger Joakim.

Hur viktig är låttexterna?

-I början var det inte så viktigt eftersom jag hade lite problem med engelskan och min dyslexi. Nu är det mycket viktigare, jag brukar få hjälp av min flickvän när jag skriver, så det är nog också tack vare henne som det går bättre, säger Joakim.

Vad brukar låttexterna innehålla?

-Det brukar mest vara hat och kärlek och ilska och andra saker åt det hållet säger, Joakim.

Ni var med i Popkorn 2009, hur var det?

-Vi var med på Popkorn just för att det är jäkligt kul, vi är ett av de få metalband som har varit med i tävlingen. Men det är svårt att komma etta med tanke på vår musikstil. Det brukar för det mesta vara populära musikstilar som rap och RnB som kommer så långt, men ändå har vi lyckats komma fyra. Vi är nog det enda metalbandet som som har placerat sig så bra som vi gjort i Popkorn, enas bandet om.

Har ni något politiskt i era låttexter?

-Det enda vi skulle kunna skriva om som räknas som politiskt är nog krig. Vi har aldrig varit speciellt insatta i något som helst politiskt. Det är inte riktigt vår grej, säger Jens Tellman, basist i bandet, och Joakim Johnn.

På vilken scen känner ni er mest hemma?

-Det är nog The Tivoli som vi har spelat mest på, just för att det är riktigt kul att spela här och för att publiken känner till oss bättre här än på andra ställen, säger Joakim. -Vi har ungefär tolv spelningar om året i Skåne, men det blir nog fler lite längre fram i tiden säger, Tim.

Vad har ni får mål framöver?

-Vårt mål som band är att få åka på turné, komma vidare i musiken och kunna utvecklas mer, säger Joakim och får uppbackning av bandet.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Bandet

Joakim Johnn, sång
Andreas Andersson, gitarr
Tim Malmquist, gitarr
Jens Tellman, bas
Jonas Svensson, trummor

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 14 okt 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.