Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Promoe

Jag lyckades få tag i Promoe efter många om och men. Summan av kardemumman ser ni här.

Vad sysselsätter du dig med förutom musiken?
- Jag har alltid haft lite småprojekt på gång. För ett eller två år sen spelade jag schack.

En dag då du skulle ta det lugnt, vad skulle du då göra?
- Inte mycket. När jag är ledig tar jag hand om alldagliga sysslor som att diska och städa hemma. Jag springer gärna en runda. Jag behöver aldrig ta det sådär lugnt för att vila upp mig. Jag får energi i jobbet.

När började du med musiken?
- 1986 började jag lyssna på hiphop men det var inte förän senare som jag fick mer insikt i vad artister och band hette. 1991 gjorde jag min första låt med MB. Det var inte många som höll på med hiphop då så man fick ju snabbt reda på vilka. Han och jag gick i samma plugg och jag sökte upp honom.

Hur ser du på att många ser upp till dig?
- Jag lever ju mest för min egen skull, men skulle jag kunna inspirera folk så är det ju ett stort plus i kanten.

Har du själv några förebilder?
- Morsan och farsan. Det var ju mer när man var yngre som man hade politiska förebilder och idoler. Men det är ju så fortfarande att jag frågar morsan och farsan i viktiga frågor. Kommer jag ju göra när jag skaffar barn i framtiden.

Hur högt skattar du familjeliv?
- Jag kan ju säga att jag värderar det ganska lågt med tanke på hur lite tid jag spenderar med dem. Men den tid jag har är dyrbar. När jag får min egen familj kommer jag anpassa musiklivet så att jag kan vara hemma med familjen mer. Jag skulle nog aldrig sluta med det helt.
************************************
Var finner du inspiration?
- Livet ger mig inspiration. Naturen, Kärleken och så kollar jag mycket på nyheter.

Vad gör dig glad?
- God veganmat. För jag är vegan.

Vad gör dig ledsen?
- När man ser något hemskt på tv. För man vet om att de har det jobbigt i andra länder och jag finner ofta inspiration i det.

Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?
- Går på Toaletten.

Om du fick möjligheten att utträtta något och allt är möjligt. Vad skulle du då göra?
- Det finns så mycket. Jag skulle nog sjunga för hela världen.

Hur uppfattar du dig själv?
- Svåra frågor. Har många olika sidor. Ibland är jag stor och stark och i nästa kan jag vara liten och rädd. Jag är dålig på att kommunicera och kan vara rätt krävande. Men jag kan likaväl vara inspirerande att jobba med.

Har du någon gång tvekat på om musiken var rätt väg?
- Kanske tidigare. Jag gör det inte nu i alla fall. Det är nu på senare år som jag verkligen fattat att jag är inne på den vägen.

Vad gör du när du är 80 år gammal?
- Jag hoppas att jag lever så länge och att det finns en värld att leva i. Men skulle jag leva så länge skulle jag leva lugnt och säkert.

Hur ser du på lätt tillgängligheten av narkotika och drogor?
************************************ - Det är ju kasst att det finns men jag tänker inte så mycket på det. Jag tycker att folk ska få göra sina egna val. Det är inget som passar mig och jag har valt att sluta med det.

Vad tycker du om helsingborg?
- Jag känner inte till så mycket mer än Stationen, Spelstället intill och hotellet. Men jag har haft ånga bra spelningar här.

Om du fick vara en bil vilken skulle du då vara?
- Jag vill inte vara en bil. De luktar illa och förstör naturen. Men jag har själv en bil så är inget helgon. Om man kom på en bil med annat bränsle.

Vad skulle du ge för tips till nybörjare som satsar stort?
- Jag ska inte säga att den vägen som jag och Looptroop tog är den bästa. Det första man ska tänka på är att det behöver inte vara dyrt att göra musik. Köp din egen studio. Skaffa dina egna grejer så slipper du hyra in dig hos någon och så slipper du känna dig stressad. Sen när du blir nämnd i skivbranschen så kasta dig inte till första bästa. Se till att du alltid äger dina egna låtar. Kolla kontrakten noga och se till att du har rättigheter till både text och musik. Det kan vara svårt att veta så ta hjälp av någon, kanske en advokat.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 29 april 2008. Det skapades ursprungligen 7 okt 2006.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.