Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Musiken har alltid funnits i Only Bettys liv

Hon skriver alla sina låtar själv, uppträder, spelar in sig egen musik och hinner dessutom med sin utbildning på Naturvetenskapliga programmet. Tjejen är bara 17 år gammal, men har energi så det räcker till en hel skolklass. Ellen, Onlybetty är tjejen vi snackar om.

Musiken har alltid funnits i Ellens liv, sen fyra års ålder har hon komponerat sin egen musik. Och sen dess är hon fast.

Nu vid 17- års ålder börjar hon få spelningar runt om i Sverige och har just släppt sin första demo ”Golden yellow”. Det är en lugn sång där Ellens sköra röst är komponerad av vackert gitarrspel och stråkarrangemang.

Ellen beskriver sin musik som 100% glad. Hon är själv en glad tjej som ler från intervjuns början till slut. Kanske är de det som avspeglas i hennes musik. Den gladaste av hennes låtar är ”Into your house”, vilket också är hennes favoritlåt.
- Jag gillar alla mina låtar, för de får mig att tänka tillbaka på olika perioder i mitt liv. Men ”Into the house” är den låten som är mest svängig.

Musiken är en viktig del i Ellens liv. Men samtidigt måste hon hinna med både skola och vänner, det kan bli jäktigt ibland. Nu håller hon dessutom i Luciatåget på Olympiaskolan och har prov nästan varje vecka. Trots detta hinner hon med både spelningar och att skapa nya låtar.
- Det är verkligen musik jag vill hålla på med, det är så roligt att det är värt det, säger Ellen.

Tack vare sin energi och talang har hon redan kommit långt. Men drömmen är att någon gång kunna leva helt på sin musik. En av hennes drömmar har redan gått i uppfyllelse då hon fick uppträda med sin stora idol Nina Schirmer på Dunkers kulturhus.
- Det var en häftig känsla, Nina är en av dem 25 mest spelade på min Ipod och nu har jag sjungit med henne.

Vad är dina planer inför framtiden?
- Nu närmast ska jag resa till Indien, sen efter gymnasiet vill jag resa runt i lite olika länder och spela så mycket som möjligt sen får vi se hur långt jag går. Om det inte funkar med musiken vill jag jobba inom naturvetenskap.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 20 nov 2008.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.