Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

the Motorhomes

Halvvägs igenom den 30 spelningarna långa turnén stannade the Motorhomes till i Helsingborg för en spelning på the Tivoli. Vi fick chansen att prata lite med basisten Peter innan spelningen satte fart!

Att vara på turné innebär många timmar i buss. För att ta kol på den tiden brukar killarna i the Motorhomes kolla på video eller sova bort sen envisa bakfyllan som gärna smyger sig på lite sådär dagen efter.

- Nu har vi kollat igenom de band från Hultsfredsfestivalen i somras som vi spelat in och tagit med oss, berättar Peter och tänder en cigarett.

- Eftersom att vi inte är så stora här i Sverige tvingas vi göra helgspelningar, vi kan inte göra som de största banden och spela vilken dag som helst i veckan och ändå dra fullt hus. Därför ligger vi ute mycket längre men mindre intensivt, förklarar Peter som hellre skulle koncentrera turnerandet till en kortare period.

Att ladda upp inför en spelning är inget bandet lägger större vikt vid, de samlas allihopa ungefär en halvtimme innan de ska gå upp på scen och peppar varandra.

- Oftast blir det att vi sitter och småsuper lite och sen kommer någon och säger att det är dags att spela, skrattar Peter som spelat bas sedan han var 14 år. Att det blev just bas berodde på att alla i hans ögon tuffa rockstars var basister. När vi frågar om det har med eftertraktan att göra skrattar han bara lite och betonar att det inte var något han tänkte på då, att det skulle vara ont om basister när han blev äldre

Journalist förakt

Innan senaste hitlåten "The man" var det inte speciellt många som visste vilka The Motorhomes var. Detta trots att låter "Into the light" slog stort efter första skivsläppet.

-"the Man" handlar om alla de som vill ge goda råd och gärna leva mitt liv åt mig, ibland känns det som att hela världen vill göra det. Då måste man säga ifrån och av det blev det "the Man".

Bandet har genom sin 5 åriga existens ofta blivit jämförda med Radiohead, en jämförelse som inte är populär bland bandmedlemmarna.

- Vi gör våran egen grej och vill inte bli jämföra med några andra. Recensenter/musikjournalister kallar sig ofta för musikälskare men de har inte en aning om vad de snackar om. Dygnet runt i fem år har jag ständigt tänk på bandet och musiken. Kanske är det här det mest personliga vi någonsin skapat och det är fruktansvärt frustrerande när man i vissa tidningar kan läsa att journalisten ångrar att Motorhomes någonsin skapats och att våran musik är ytlig och opersonlig. Hela journalist yrket är "incestiöst" och ruttet. De har inte en jävla aning om vad de snackar om, fortsätter en uppretad Peter.

- Häromdagen i Malmö var det en journalist som kallade vår musik för "vaniljpop" och "rosafluffig". Det är lite skrattretande att andra försöker sig på att beskriva/definiera våran musik när vi inte ens kan det själva. Det enda vi kan säga om våra låtar är att det här är den enda musiken vi KAN spela.

Attityd för sakens skull

Att de nu går bra för bandet är inget som stigit dem över huvudet. Att vara otrevlig är inte Peter grej.

- Att ha attityd bara för att man är med i ett band känns dumt, jag vet själv hur det är att ha idoler. Jag minns

när jag var på en the Cardigans konsert -94 . Kent var förband och jag smet in backstage efter spelningen, de tyckte säkert att jag var asdryg. Men på något vis lyckades jag lura till mig en öl och satt där och tittade på dem, de som var störst just då. Killarna i kent stod och slog i nån kristallkrona och det hela var så bisarrt.

När man själv börjar spela i band slutar man ofta idolisera andra artister tror Peter.

 • Jag lyssnar inte alls så mycket på musik som jag gjorde innan heller, man blir hämmad i sitt eget skapande på så vis.

Jobbigt uppehåll och nördig disodans

Mellan första och andra skivan lade killarna ner bandet, motivationen saknades och alla fortsatta med sitt.

- Vi kände oss missförstådda och behövde ta en paus. Men hade målsättningen varit att alltid vara nöjd skulle vi köra på Tomas Ledis spår och spela glada katchiga sånger om sommar och sol. Hela förra sommaren satt jag bara hemma i min lägenhet och funderade på vad fan jag höll på med. Jag fick till och med sälja min skivsamling för att klara mig, det kändes lite tragiskt!, säger Peter och tänder ännu en cigarett. Den senaste skivan har vi komponerat tillsammans hela bandet.

- Vi kom och gick i replokalen, en gång när man kom dit hade en av de andra killarna fortsatt på en melodislinga osv, tillslut blev det en del av de låtar som nu finns på skivan. Själv gillar jag låter "Love" bäst, den gick under arbetsnamnet "JB". Jag gillar texten till den men av nån anledning spelar vi inte den live, tyvärr..

Utstrålning på scen är en viktig bit, att dansa är Peter specialitet. När han var yngre och gick på discon kände han sig aldrig riktigt hemma, man skulle stå där stelt och ta ett steg till höger och ett till vänster. Och rebellisk som han var började han hitta på egna grejer och ganska extrema rörelser

- Jag kan tänka mig att jag såg riktigt töntig ut vid vissa tillfällen, säger Peter och lovar oss ett smakprov under kvällens spelning.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 29 april 2008. Det skapades ursprungligen 16 april 2002.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.