Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Hultsfredsfestivalen: HIM

Jag hade inte hört något av HIM tidigare, förutom den där låten de spelade på MTV hela tiden. Jag minns inte ens vad den heter.

Jag minns bara att den hade en fruktansvärt jobbig video där kameravinklarna flög upp och ner hela tiden. Så när BMG erbjöd mig deras senaste skiva som grund innan intervjun tackade jag naturligtvis ja. Dagen därpå låg den på kontoret.

När jag väl kom upp till Hultsfred och hade träffat Johan och bestämt tid om intervjun, satte jag mig i tältet och spånade på frågor som senare skulle bli besvarade av sångaren Ville Vallo och bassisten Migé Amour från Him, ungefär så här (fast på engelska);

Varför döpte ni ert band till His Infernal Majesty (H.I.M.)?
- Från början var vi ett helt annat band. Det var tack vare Black Sabbath och Led Zeppelin vi började spela. Vi var ungefär 16-17 år och tyckte att namnet var fräckt. Vi tog det från någon gammal b-film om Dracula eller nåt. Men allt eftersom vi blev äldre insåg vi att det var fånigt.

"666 ways to Love" och "Greatest Lovesongs vol. 666"? Varför alla dessa sexor? �?r det en plojj eller anspelar ni verkligen på religiösa plan?
- Om Iron Maiden och deras skräck-image är ett skämt så är väl vi också det antar jag. Men nä, det är ju inte seriöst egentligen. Det är bara så att i princip alla hårdrocksband, åtminstone de med en mörkare image, använder sig av djävulen och sexor för att få en mäktigare effekt. Men de flesta, som vi till exempel, har egentligen inget religiöst eller sataniskt budskap. Det är bara en grej om man säger så.

Hur kommer det sig att du sjunger så mycket om kärlek?
- Kärlek är ett väldigt universalt tema och det känns bra att skriva om helt enkelt.

Hur kändes det att arbeta med John Fryer (NIN, White Zombie med flera&)?
- Det kändes jättebra. Han är en bra kompis. Han är väldigt trevlig och väldigt snäll. Dessutom är han väldigt duktig. En riktigt bra kille med andra ord!

Er nya keyboardist, Emerson Burton, är han en bra ersättare för Pluto?
- Ja. �?tminstone namnmässigt. Han är usel på att spela, men han är väldigt rolig. Han piggar upp turnébussen om man säger så.

Inspirationskällor?
- Led Zeppelin, Black Sabbath med flera. Men vi försöker att ha så vida ögon och öron som möjligt. Vi tar till och med åt oss en del av den sortens musik som spelas på MTV. Allt för att utvecklas.

Något band på festivalen som ni vill se?
- Rammstein och Sonic Youth ska vi försöka se.

Vilka moderna band tycker ni bäst om för tillfället?
- (Bassisten) - Monster Magnet, Ville - Capleton.

Brukar ni basta? Om ni brukar det, händer det då att ni piskar varandra med björkris?
- Det händer. Men vi brukar använda läderpiskor. Helst sådana som man leder tjurar med. Vi slår varandra gärna på testiklarna. Det ger en mycket erotisk känsla. Finland är nog ganska mycket för S/M överlag, tror jag.

De viktigaste frågorna var nu avklarade. Men jag hade en fråga till som jag ville ställa;

Jag spelar gitarr i ett hårdrocksband. Vi heter Homo. Vad tycker ni om det bandnamnet?
- Ha, ha! Där har vi någonting gemensamt. HIM är nämligen en finsk homotidning. Men ja& ha, ha& Homo är ett ganska skruvat bandnamn kan man säga. Ni är inte riktigt kloka. Men i och för sig, det är ju ingen i musikbranschen egentligen.

Med de visa orden avslutades intervjun. Johan tog ett par bilder på grabbarna och mig och sen tackade vi för oss och skakade hand.

Red anmärkning: Henriks band Homo finns inte längre.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 29 april 2008. Det skapades ursprungligen 1 juli 2002.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.