Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Hellacopters

Det var ett mera moget Hellacopters som mötte oss på Grand Hotel denna gråa trista oktober dag, dock var det inte hela bandet utan endast Robban och Boba som tog emot oss.

Vi började vår intervju med att prata om deras nya skiva "By The Grace of God", Robban inledde med att förklara att den största skillnaden mellan den nya och de äldre var främst att de gick in mera målmedvetet i studion denna gång.

Han fortsatte även med att berätta om att denna gång fanns det även ett större urval av låtar än vad som tidigare funnits, dessutom fyllde Boba in med att de tidigare mer hade kommit till just för stunden. "Vi har alltid velat göra en skiva som vi själva velat köpa" säger Robban och fortsätter med att de alltid söker sanningen, som han uttrycker det och tog ett bloss på sin cigarett

Vårt nästa samtalsämne blev deras häftiga turnerande: "Kalas var väldigt roligt ur den synpunkten att vi körde ett kortare set och dessutom fick turnera med gamla bekanta" sade Boba då vi pratade om sommarens turnéer.

I Helsingborg har de varit ett antal gånger tidigare och de tyckte det varit schyssta spelningar förutom en gång då en överförfriskad tjej trillade in i trumsetet, och även under denna konsert sparkade Dregen till en kille som slängde upp en ölflaska på scen

"Namnet Hellacopters kommer ifrån en artikel i en amerikansk nöjestidning som handlade om helikoptrar som spanande efter fält där man odlade Cannabis". Bandet bildades ungefär en vecka efter att Nicke sett denna artikel under en turné i USA med Entombed där han tidigare var trummis, året då detta inträffade var 1994.

Texterna handlar om saker Nicke ifrågasätter och som gör honom irriterad, han är väldigt noga med texterna ska låta bra i symbios med musiken, de handlar inte alls om Sex, drugs & Rock n Roll som kanske många tror.

Småfrågor till Hellacopters...

Marilyn Manson eller Backstreet Boys?
Ja på den säger vi nog ingen alls uttryckte de sig

Vilket trädgårdsredskap skulle ni vilja återfödas som i ert nästa liv?
"Ja en sån här liten handräfsa som tillbringar sin tid bland grönskan och violerna" sa Robban och Boba fyllde i "Nej jag vill nog hellre vara en stor jordfräs då *skratt* "

Spela live eller att ha Sex?
Ha sex men fråga mig inte om motivering sa Robban med ett skratt

Öl eller Sprit?
Sprit sa de båda i kör

Rodel eller Skeleton?
*efter lång tystnad* Skeleton kniper Robban ur sig

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 29 april 2008. Det skapades ursprungligen 23 okt 2002.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.