Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Glidslem
Foto: Ida   

Glidslem spelar till förmån för Hemlösas hus

Glidslem är ett punkband bestående av fyra tjejer som började spela ihop för drygt ett år sedan. På fredag spelar de på Jutan i Helsingborg för Hemlösas Hus.
- Vi vill samla in pengar till de hemlösa och visa att vi bryr oss, säger bandets basist Jonna Vallsäter.

Sedan bandet började repa ihop i sin replokal har de vid varje tillfälle passerat Hemlösas Hus i Helsingborg och tyckte att det var dags att dra sitt strå till stacken för att hjälpa till, när lokaltidningarna skrev om att de eventuellt skulle vara tvungna att stänga boendet för hemlösa en period.
- Det är ju inte så jävla kul att sova ute. Speciellt inte nu när det är kallt, säger Linnea Snäll, sångerska i Glidslem.

Kom på idén att samla in pengar till hemlösa

Det var Linnea, tillsammans med övriga bandet, som kom på idén att ha en spelning för de hemlösa och de är tacksamma över att Jutan ställde upp som arrangemanglokal.
- Vi tycker det är roligt att Jutan ställer upp på det och är tacksamma för det, säger Linnea.

När bandet funderar på vilket klientel de tror kommer att besöka deras spelning tror de att det kommer att komma en blandad skara.
- Vi har delat ut och satt upp lappar om spelningen så vi hoppas på att det kommer många. Vi har mestadels fått bra respons för vår idé, så jag tror det kommer att dyka upp en hel del, säger Linnea.

Blandad musik under kvällen

Bandet berättar att de även har bjudit in politiker till spelningen till förmån för Hemlösas Hus, men att intresset inte varit vad tjejerna i Glidslem hoppats på.
- Politikerna vi har varit i kontakt med verkar tyvärr inte förstå varför vi dragit igång det här arrangemanget, berättar bandmedlemmarna.

Under kvällen på Jutan är det även två andra band som ska spela vid namn Remember Sunday och Slutet, som istället för punk sysslar med mer pop/rock och elektronisk musik, enligt tjejerna i Glidslem.
- Vi tror det är bra att ha lite blandad musik under kvällen, så det lockar en bredare publik, säger Jonna.

Glidslem
 

Notering:

Konserten är på Jutan fredagen den 11 december 19.00.
Entré 20 kronor.
Intäkterna går till Hemlösas hus.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet skapades 10 dec 2009 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.