Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Artikelbild
Foto: Per Kristiansen Boris & The Jeltsins  

Boris & the Jeltsins: "Vi är inga politiker"

I september släppte Boris & the Jeltsins sitt debutalbum "Låt det blöda". geeloo intervjuade Stockholmskillarna och diskuterade bland annat Håkanliknelser, konstiga konsertminnen och politik.

Hur träffades ni?

Vi är fem snubbar som har växt upp tillsammans. Men vi har spelat i olika konstellationer, men för två år sedan bestämde vi oss för att starta ett band.

Hur bestämde ni er för att bilda band?

Det kom naturligt. Musik är vårt sätt att uttryck oss inom vårt forum.

Är ni ett politiskt band?

Det är upp till lyssnaren tycker jag. Om du tycker det så är vi väl det. Vi är inga politiker och vi bestämmer inte hur andra ska tycka eller tänka. Men det är väl klart att man har en egen åsikt.

... men ert namn syftar på den ryske politikern Boris Jeltsin? Ja, jag känner då inte till någon annan med det namnet... Mest var det att vi tyckte att det var ett jävligt bra namn. Lite skojroligt.

Vilken musik lyssnar ni på?

Inför det här albumet har vi lyssnat mycket på gammal pop/punk. Vilken musik vi lyssnar på kommer i olika perioder. För ett tag sedan lyssnade jag t. ex. på motown/soul.

Hur skulle du beskriva er musik? Musikstil?

Det är ljud från gitarrer, trummor, bas, klaviatur och sång. Ibland har vi med lite tamburin eller trumpet. Texterna är på svenska. Jag skulle nog säga att vi går under musikstilen postpoppunk.

Ni blir ofta jämförda med Håkan Hellström och Florence Valentin, vad tycker ni om det?

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Vi har ju samma referenser. Det är en gammal klyscha, bara för att man sjunger på svenska så är det Håkan Hellström liksom. Det är väl både smickrande och inte så smickrande.

Vad är det konstigaste som har hänt på en spelning?

Vi har haft ganska tur med gigfadäser, men det värsta var nog när vi spelade på restaurang Landet och strömmen gick, vi spelade klart utan elförstärkning. Det lät nog crap men folk hade kommit för att se oss så det var bara att leverera!

Hur laddar ni upp inför en spelning?

Soundcheckar och sedan super man sig lagom full. Nej, men man försöker fokusera och sedan ge publiken vad de vill ha.

Vad har ni på gång nu?

Det rullar på och vi försöker spela ute så mycket som möjligt. Det finns inte så många ställen i Sverige som arrangerar gig på vardagar, så det är svårt att få ihop en sammanhängande turné. Därför spelar vi mest på fredagar och lördagar. Vi tycker att det är pissigt att moderaterna stänger ner fler och fler alternativa spelställen såsom fritidsgårdar och lokaler där musikföreningar håller hus.

Vad gör ni när ni inte sysslar med musik?

Jobbar. Jag jobbar som kock och de andra har olika jobb. Någon är arbetslös.

Hur mycket energi lägger ni på musiken?

Vi lägger ner 100%.

Vad har ni för förhoppningar om framtiden?

Vi vill spela så mycket som möligt. Som vi har sagt innan så vill vi att varenda jävel i hela landet har varit på en Boris och the Jeltsins-konsert innan året är slut. Men det är kanske inte så realistiskt. Sen vill vi såklart göra en uppföljare till "Låt det blöda".

MySpace

Boris & The Jeltsins

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 22 okt 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.