Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

bob hund

Sommar och sol innebär för många människor mycket bad, glass och minigolf. Men sommaren innebär i högsta grad också livespelningar med de många banden som turnerar landet runt.

Kalas är en av dessa tillställningar, som dessutom innebär inte bara ett utan en hel hop bra band. Däribland märks bob hund och vi på citysajten fick en pratstund med bandets syntmästare Jonas Jonasson. Vi tyckte att premiären på Kalas var bra, men vad tyckte dandet själva?

"Nu har vi ägnat ett tid i studion och kom nyligen ut med en ny platta så vi hade alla längtat efter att få spela live igen. Lite ringrostig är man förstås, men spelningen var OK, fast bob hund kan bra mycket bättre. Men det är alltid kul att möta publiken, eftersom det är de som sporrar en till att göra bra musik.

Egentligen behövs inga skivor, men det har sin charm också att få klättra på radions olika listor. När man turnérar är det också roligast att spela tillsammans med andra band, eftersom man då anstränger sig för att överträffa varandra, därför kändes det extra kul att vara tillbaka på Kalas i år. Men för at undvika att fastna i samma spår är vi nog inte med på Kalas nästa år. Kanske. Inte."

Liveband

bob hund anses av många vara främst ett live band och till viss del håller Jonas med. Men ändå inte.

"Att syssla med musik är kul, men det är svårt att leva på det, speciellt om man som bob hund spelar för en svensk publik enbart. I Sverige är det svårt att bli stor om man inte är väldigt mainstream och det är något som vi inte vill vara. Tvärtemot försöker vi vara nyskapande och i viss mån provocerande. Men viktigast är att man har kul, så får man hoppas att publiken gillar det. Styrkan i bob hund är att alla i bandet verkligen är med i skapandet."

Men åter till premiärspelningen med Kalas, vad var bra med spelningen och vad menar Tomas egentligen med �?resundsvalar?

Kul med Helsingborg

"(skratt) Jo, Tomas är lite lustig ibland. Det som är kul med Helsingborg tycker vi är att klimatet blivit lite varmare på senare år och framförallt märks detta i vattnet, då man numera lär kunna se delfiner här. Tomas hör ibland lite fel, sannolikt medvetet, därför det blev valar istället. Men som sagt, det är rätt kul. Att spela på hemmaplan (får några av oss åtminstone) är också kul.

Det är fantastiskt kul att spela tillsammans med Soundtrack of our lives, dels för att det är ett bra band, men också för att vi känner dem så bra. Inför varje spelning går vi upp på scenen med inställningen att den är den viktigaste spelningen, på så sätt lyckas vi för det mesta.

Drömspelning

Men drömspelningen är i en liten rökig pub-lokal med 2-300 personer där Tomas får sjunga sig riktigt hes. Men det är fantastiskt med Tivoli här i Helsingborg som verkligen vågar satsa och som är en rockklubb i ordets rätta mening."

Sen har vi det här med 10-års jubileum, eller?

"Nja, vi har lite svårt i bandet för att enas om när vi bildades så det beror lite på hur man räknar. Idagsläget har vi inte planerat in något spektakel, och vi får se om det bli något, det hänger främst på om vi vet/kan enas om när bandet bildades.

Dessutom tycker vi nog att framtiden skall vara något oplanerad. Vi har levt med bob hund så pass länge att vi har möjligheten att även göra andra saker som vi tycker är kul, därmed inte sagt att vi tröttnat på bob hund, tvärtom! Men det är kul att komma utanför Sverige därför satsar vi med sidoprojektet Bergman Rock, och dessutom har vi olika enskilda projekt också. Och dessa olika sidoprojekt gör att vi inte tröttnar på bob hund lika lätt."

Och nästa 10 år då, vad kan vi förvänta oss då?

"Oj, det var inte lätt. Eftersom vi knappt vet vad vi gör i höst har vi ingen aning om vad som händer om 10 år. Vi, eller åtminstone jag, siktar inte på att bli någon gubbrockare så jag hoppas att jag lägger av i tid. Det vi kan säga om framtiden är att med bob hund blir det turnerande resten av året, även om hösten inte är helt spikad ännu.

När det gäller Bergman Rock har vi spelat in några låtar under det senaste halvåret i Stockholm och London och vi räknar nog med att det skall bli en platta där till sen hösten eller åtminstone under början av nästa år."

Slutligen undrar vi vad det bästa är med att turnéra.

"Turnérande är kul främst för att att man får möta publiken. Den ena spelningen är inte den andra lik, det blir att man byter låtar som man vet passar på olika platser och kanske ändrar ordningen lite för att matcha bandet före.

Sedan är det alltid så att en del låtar kan publiken bättre än vi, för att de börjar bli gamla och så har vi de låtarna som förvisso är bra, men som inte gör sig på en livespelning utan hör hemma på en platta. Det är också skönt eftersom det även för oss blir lite av semester, även om vi jobbar hårt på kvällarna hinner man göra en hel del på dagen.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 29 april 2008. Det skapades ursprungligen 1 maj 2001.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.