Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Filmfestival: Pixel & Skånska filmdagarna 15-18 april

Det är dags för filmfestival i Malmö igen. Denna gång är det Skånska filmdagarna och kortfilmsfestivalen Pixel som har slagit ihop sina påsar för att presentera ett program dominerat av Skånes unga filmskapare.

Kanske hittar vi en ny Lukas Moodysson eller varför inte en ny Stefan Jarl? Den riktiga Stefan Jarl hittar vi i alla fall definitivt då han på torsdagen besöker festivalen (Inkonst kl. 19.30) med sin nya film Underkastelsen, om hur ovälkomna kemikalier letat sig in i vårt blod som följd av miljöförstöring.

Men förutom några få undantag, som Jarl, så hyllar Pixel den oetablerade filmen och de filmskapare som försöker slå sig in i den många gånger hårda filmbranschen. Lördagen är den stora dagen då närmare hundra kortfilmer visas, det hela avslutas med prisutdelning och avslutningsfest på Inkonst.

Men vem säger att avslutningsfest betyder slutet? På Söndagen kan man varva ner efter nattens festligheter med filmseminarium om Kvinnor och skapande på Spegeln, bara ett av flera seminarier och workshops som går att besöka under de dagarna fyra.

Information om filmer, biljetter och priser kan hittas på www.filmiskane.se/pixel.

Vi ses därute i filmvimlet!

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Dokumentet skapades 15 april 2010 och har inte uppdaterats sedan dess.

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Bli medlem
Glömt lösenord

Håll huvudet varmt

Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

Spana in mössorna.

Henke Larsson

Henke Larsson staty

Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

Kolla våra förslag.

Cola-test

Vilken cola är godast?

Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

Kolla vårt avslöjande test.