Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

It's complicated

Meryl Streep är kanske, i konkurrens med Katherine Hepburn, filmhistoriens mest kritikerrosade och prisade aktris och även denna rolltolkning som sedan länge skild konditor som har en affär med sin omgifta ex-man har resulterat i nomineringar och hyllande superlativ.

Streeps och resten av ensemblens skådespeleri är en av filmens stora behållningar och höjer filmen över de värsta exemplen i genren. Alec Baldwin, som verkar ha prenumererat på priset för bästa manliga biroll i amerikanska tv-galor för sin roll i 30 rock, är en värdig sparringpartner för Streep och tar mer plats än en nedtonad Steve Martin som spelar det nya kärleksintresset i form av Streeps arkitekt.

Lägg därtill en uppfriskande John ”Jim i amerikanska the Office” Krasinki som fästman till ett av Streeps/Baldwins tre barn och ni har en solid cast med både erfarenhet och dokumenterad talang. Om ni vill ha mer av Krasinki kan jag rekommendera hans regidebut Brief interviews with hideous men som med många fördelar gör en djupdykning i kärleksrelationer i uppbrottsfasen.

It’s complicateds vuxenhet är både en fördel och en nackdel, å ena sidan känns det välkommet med vuxna karaktärer med förhållande som är trovärdiga å andra sidan blir det lätt tråkigt och intetsägande när filmen varken vågar ge sig hän helt åt det komiska eller det dramatiska hållet.

Det vilar en känsla av feghet och rädsla över stora delar av filmen, helt i motsats till säkerheten i skådespeleriet, den vill inte riktigt välja vilken väg den vill ta; den Hollywodianska med rosaskimrande lyckligt slut eller den mer realistiska med öppet slut där karaktärernas liv går vidare. Känslan av nervös kompromiss är ibland för påtaglig för att kunna ignoreras.

It’s complicated är en film som behandlar skilsmässoproblematik med tyngdpunkt på komik. Även om den inte lyckas fullt ut med vare sig de humoristiska eller dramatiska elementen så är det en gångbar distraktion som lyfts av fantastiskt skådespeleri. Även om den inte har explicit jultema så kan jag tänka mig den som perfekt helgunderhållning för de nu så vanliga alternativa familjekonstellationerna med plastpappor och dubbla hem.

Betyg:

2+ av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Filmfakta

Längd: 118 minuter
Produktionsår: 2009
Hemsida: Officiell hemsida
Biopremiär: 2010-01-22
Mer om filmen på IMDB

Skådespelare

 • Alec Baldwin
 • John Krasinski
 • Lake Bell
 • Meryl Streep
 • Rita Wilson
 • Robert Adamson
 • Steve Martin

Regissör

 • Nancy Meyers

Manus

 • Nancy Meyers

Genre

 • Komedi

  Dokumentet skapades 23 jan 2010 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.