Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Psaml 21
Psalm 21  

Fantastisk Filmfestival

Tisdag, dag 6

Psalm 21 (2+ av 5) känns mest som ett försök att rida på Låt den rätte komma in:s framgångsvåg, så kommer den säkerligen att marknadsföras i alla fall. Med meriterade och duktiga personer som Per Ragnar, Fredrik Hiller, Jonas Malmsjö och Julia Dufvenius inblandade borde resultatet blivit bättre. En härligt furiös och poängfull attack mot kyrkan som institution, levererad som en ”fire and brimstone”-predikan av Malmsjö, i filmens slut höjer betyget något men räddar inte denna film som oftast känns som en ”direkt till dvdfilm”, något som säkerligen också varit sanningen om produktionslandet hade varit något annat än Sverige.

Alien trespass (2 av 5) parodierar amerikanska 50-tals science fiction-filmer med måttligt roande resultat. Medvetet fula monster, rymdskepp som man nästan ser linan på och kommunistskräck är några ingredienser som Eric McCormack från Will and Grace har att arbeta med. Milt roande men inget att skriva hem om.

It came from Kuchar (3+ av 5) fortsätter Fantastisk filmfestivals fina tradition av att visa dokumentärer om halvglömda men kultförklarade regissörer. Förra året var det William Castle, det året är det alltså George och Mike Kuchar som får sin hyllning. Kanske roligast för personer som känner till brödernas campiga och färgfyllda pastischer av Hollywoodmelodramer som t.ex. Hold me while I’m naked eller Sins of the fleshapoids men fungerar även som en introduktion till brödernas bissarra och skruvade värld där undergroundidealismen aldrig övergivits.

Acolytes (3 av 5) var första chansen att se Sebastian Gregory (som också har huvudrollen i torsdagens Beautiful), en skådespelare som jag härmed dubbar Australiens svar på Shia LaBeouf, hoppas han är lite bättre på att ta vara på sitt kapital i framtida filmval än sagda Shia vars karriär verkar på väg ner i avloppet. Filmen är en spännande seriemördarhistoria med flera bottnar där allt inte är som det verkar för tre ungdomar som hittar ett lik begravt i suburbia. Filmen har en distinkt australiensisk atmosfär som särskiljer den från närliggande amerikanska släktingar. Joel Edgerton övertygar och stärker sin aktier som en av Australiens duktigaste skådisar.

Dorothy Mills
Foto: Pressfoto Pressfoto Dorothy Mills  

Dorothy Mills (3+ av 5) är en spännande psykologisk skräckis om isolerat samhälle och religiös fanatism som ni kommer att få veta mer om här på Geeloo om ni läser min intervju med regissören Agnès Merlet som kommer att publiceras inom en snar framtid.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 25 sept 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.