Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Moon
Moon  

Fantastisk Filmfestival

Söndag, dag 4

Duncan Jones Moon (4 av 5) förtjänar att katapultera honom förbi kändisson (till David Bowie) epitetet och istället bli uppmärksammad för sin egen konst för dett är en riktig liten pärla till film. Parallellerna till 2001 är oundvikliga med Sam Rockwell som ensam energibolagsarbetare på månen. Hans enda samtalspartner är, efter att kommunikationssystemet till jorden gått sönder, datorn Gerty (röstad av Kevin Spacey). Ensamhet, utsatthet, teknologi ger filmen dess kontemplativa aspekter medan mer konspiratoriska sci fi-element gör att filmen aldrig känns långsam. Den gamla Chesney Hawkes-dängan The one and only som spelas ett antal gånger under filmens gång kanske inte ska tas bokstavligen.

Warsaw Dark (Izolator)
Warsaw Dark (Izolator)  

Söndagen avslutades med Warsaw Dark (3- av 5), en film där mästerfotografen Christopher Doyle bytt foto mot regi. Han ska nog inte göra det till en vana då denna undersökning av det polska samhället skulle behöva lite tajtare regi. Och manus för den delen. Den överblick som han vill ge oss av det korrumperade polska systemet där människoliv är billiga lämnar publiken ungefär lika konfunderade som när filmen startade. Visst fattar man till slut vad det hela gått ut på men då har man för länge sedan slutat bry sig, och konklusionen lämnar en något likgiltig. Visningen punkterades av en högt snarkande man i publiken som uppenbarligen gav filmen 5 Z:an (smiley). Men fotot var fint detaljerna håller intresset uppe när storyn inte gör det.

Arrangemangsmässigt har Fantastisk filmfestival börjat med flaggan i topp. Tältet i Lundagård. En nyhet för i år, var imponerande med ett orangeri som inglasade parken fontän. Tältets visningslokal var rymlig och väl utrustad både för avkylning och uppvärmning. Att sedan stolarna inte nådde upp i biofåtöljklass eller att det blev paus mitt i filmerna för byte av rulle går att ha överseende med då ljud och bild var bra trots en ibland fientlig miljö speciellt i form av några förbannade trummor under Lunds "kulturnatt" på lördagen.

Det bästa är att det finns en massa visningar kvar då festivalen håller på ända tills lördagen. Så ta nu chansen och se en massa intressant film, det ska jag göra. Vi ses i myllret!

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 22 sept 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.