Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

The Clone returns home
The Clone returns home  

Fantastisk Filmfestival

Måndag, dag 5

Japanska The Clone returns home (4- av 5) var först ut på måndagen, en meditativ science fiction-övning om kloner, själens tillstånd och människans unikhet. Med ett långsamt tempo och tydlig inspiration från Andrej Tarkovskij var denna Wim Wenders-producerade rulle inte något för alla vilket märktes på stämningen i publiken. Men gillar man sådant här bjöd filmen både på vackra bilder och relevanta filosofiska funderingar.

Diagnosis: Death
Diagnosis: Death  

Måndagskvällen avslutades med Diagnosis: Death (3 av 5), en lågbudgetskräckkomedi (och då menar jag låg budget) från Nya Zeeland med mindre roller för de alltid underhållande Flight of the conchords-killarna, Rhys ”Murray” Darby glänste speciellt som doktor med dåliga nyheter. Filmen var ful som stryk, tänk hemmavideolook (nästan), men detta uppvägdes av ett hysteriskt roligt, och för genren hyfsat originellt, manus med en singulär splatterscen som kändes väldigt fräsch. Visningen avslutades med en Q&A med huvudrollsinnehavaren tillika manusförfattaren Raybon Kan som också var underhållande, inte världens bästa skådis med det hade han heller inga illusioner om att vara. Perfekt som kontrast till The Clone returns home.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 25 sept 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.