Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Lisa Houle och Stephen McHattie i Pontypool
Lisa Houle och Stephen McHattie i Pontypool  

Fantastisk Filmfestival

Fredag, dag 2

Fredagen började med Pontypool (2- av 5) som jag sett fram emot eftersom regissören Bruce McDonalds förra film, The Tracey fragments med Ellen ”Juno" Page, är en visuellt intressant film med subjektivt användande av multipla split screens. Förväntningarna införlivades inte då Pontypool visade sig vara en rätt ordinär viruszombiefilm som utspelas på en radiostation.

Van Diemen's Land
 

Van Diemen’s land (3+ av 5) berättar en kannibalhistoria från 1800-talets Australien med rötter i verkligheten. Den har filmats förr men utmärkt foto, bra skådespeleri och kompromisslös dysterhet höjer denna film över genomsnittet.

Mickey Rourke i The Informers
Mickey Rourke i The Informers  

Brett Easton Ellis-adaptionen The Informers (3- av 5) verkar ha genomlidit en del problem på vägen mellan bok, manus och färdig film men slutprodukten är ändå en ok dödsruna för 1980-talets nöjesindustri som här målas upp som ett tomt och ytligt etablissemang, novellsamlingens vampyr blev dock bortrationaliserad även om Brandon Routh ett tag var kontrakterad att suga ännu lite mer liv ur axelvaddarna med yuppienallar.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 22 sept 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.