Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Fräls oss ifrån ondo
Fräls oss ifrån ondo  

Fantastisk Filmfestival

Fredag, dag 9
Wake wood
 

Nicolas Roeg borde kanske utnämnas till Fantastisk filmfestivals skyddshelgon? Wake wood (2+ av 5) var i alla fall ännu i raden av filmer från årets festival som verkar ha tagit inspiration från honom. Tyvärr för Wake wood tankarna till hans sämre verk, som 2007:s Puffball, snarare än mästerverk som Don’t look now.

I det lilla avskärmade samhället Wake wood kan man återuppliva de döda om de varit bortgångna mindre än ett år, men bara för tre dagar och personen formerly known as död måste stanna innanför kommungränsen. Gissa om våra protagonister tar chansen? Gissa om problem uppstår under de där tre dagarna? Efter en lovande inledning sjunker spänningsnivån snabbt och resten av filmen känns som en långtråkig transportsträcka mot ett förutsägbart slut.

Triangle
Triangle  

Triangle (2- av 5) handlar om hur en kvinna måste uppleva samma sak om och om igen för att rädda sin son. Det hela utspelar sig på en nästan öde båt och kruxet är ett timeloopen inte nödvändigtvis raderar de tidigare versionerna av kvinnan och hennes kompisar. Kopiorna blir bara fler och fler. Ja, ni hör hur rörigt det låter, och man blir inte klokare av att se filmen. För att skona den potentiella publiken så kan redan nu meddela att handlingen inte går ihop, om du så är Stephen Hawking så kommer du inte att kunna få det att logiskt fungera. Att filmen har samma regissör som den svart humoristiska splatterfilmen Severance är svårt att tro, om den filmen kändes rolig och fräsch med en distinkt röst bakom kameran så känns det här som en kompromiss där lite för många kockar varit inblandade. Den tråkiga titeln anspelar antagligen på den mytomspunna Bermudatriangeln, låt oss skicka denna film dit och hoppas att den försvinner.

Sist ut på fredagen var dansksvenska Fri os fra det onde (3+ av 5) regisserad av Ole Bornedal, mest känd för Nattevagten och dess remake. Filmen har svensk premiär fredagen 2:e oktober då ordinarie recension kommer att publiceras här på Geeloo.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 2 okt 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.