Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Familjen Jones

Familjen Jones vill kritisera den skenande kapitalismens konsumtionssamhälle men lyckas bara delvis. Filmens skinande yta kombinerat med dess kompromissliknande, falskt ringande slutminut gör att den nästan lika mycket blir en hyllning av överkonsumtion, bilderna av lockande lyxvaror blir så potenta att de riskerar att få motsatt effekt på sin publik än den kritik avsedd från filmens regissör/manusförfattare.

Förstagångsregissören Derrick Borte har nog fått leva med att se sin vision komprometterad av intressen som inte är helt i linje med de egna. Inte sedan Garden State har de sista ögonblicken av en film känts så påklistrade som här, som om filmbolag och sponsorer sett en testvisning och beordrat en ändring av slutet.

Filmen innehåller annars både relevant och aktuell kritik visualiserad och formulerad på ett kompetent sätt. Konsekvenserna av den aggressiva, men dolda, marknadsföringen visas som brutala men motsägs av slutet och rädslan för att röra sig mot mörkare atmosfärer.

Alla medlemmar av den fejkade familjen Jones porträtteras bra av sina skådespelare, Demi Moore och underskattade David Duchovny är perfekta för sina roller. Karaktärerna är så pass intressanta att man gärna hade spenderat mer tid med dem och deras bakgrunder. Filmen känns överlag för kort och skulle passa bättre som en tv-serie producerad av t.ex. HBO, premisserna förtjänar mer utforskning och bättre avslut än vad som ges i filmen.

Familjen Jones är ett försök till en subversiv Sex and the city som aldrig hittar tonen mellan sin mörka kritik och de grälla färgerna i visualiseringen av dekadent produktplacerings slutgiltiga lösning, att anställa människor som planteras, likt terroristceller, i olika köpstarka kommuner för att genom sin livsstil påverka och öka den redan överdrivna konsumtionen.

Betyg:

3 av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet skapades 24 maj 2010 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.