Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Det regnar köttbullar
 

Det regnar köttbullar

Vilka barn skulle inte gilla om det regnar glass och pizza? Och vilka vuxna gillar inte smarta skämt fulla med populärkultursreferenser? Det regnar köttbullar levererar godsaker till båda åldersgrupper i fantastiska färger och tre dimensioner.

3Dn är inte den bästa man sett, det är t.ex. en bra bit upp till Pixars Up, men den duger i krig (som Åsa Nisse kanske skulle sagt). Men om tekniken bleknar lite i jämförelse med klasskamrater så tävlar storyn om titeln som klassens ljus. Fantasi, referenser, kul karaktärer och flummiga former och färger blandas ihop i historien om den nördige Flint Lockwood som drömmer om att bli uppfinnare.

På en avlägsen ö ”som ligger gömd under A:et i Atlanten” (i kartboken) där fiskeindustrin har dött ut lever Flint kvar i sitt föräldrahem och hoppas ständigt på att nästa uppfinning ska bli den stora. När den sexiga väderreportern Sam Sparks (som egentligen är smart och nördig men måste dölja det för att få jobb i den patriarkaliska tv-världen) kommer till ön för ett rutinjobb slår lyckan till och Flint får genom ett misstag sin ”vatten till mat”- maskin att åka upp i skyn och möjliggöra matregn, vilken sorts mat kontrolleras av Flint. Givetvis leder detta till att han blir både staden och världens nya ”it-boy”.

Filmens premisser öppnar upp för både intelligenta skämt och maggropskittlande slapstick. Filmen börjar frenetiskt och ökar bara takten med visuella sötsaker för alla paletter. Lägg därtill en story som hittar drivkraft och relevans i ämnen som ekonomikrisen, girighet och överkonsumtion och ni har en film som är både vilt underhållande och har ett budskap som tåls att tänka på.

Om man väljer den amerikanska originalversionen, och det tycker jag man ska göra, så kan man avnjuta inspirerade röstskådespeleri från Bill ”den andra polisen i Superbad” Hader, Andy Samberg, Anna ”Scary movie” Faris, Bruce ”Evil Dead” Campbell och en rad Saturday night live-talanger som Andy Samberg och Will Forte.

Regnet av kuliga knäppheter i filmen passar till skillnad från köttbullar alla smaker och gör att Det regnar köttbullar bör vara en del av varje filmgourmands meny.

Betyg:

3+ av 5

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet skapades 23 jan 2010 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.