Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

BUFF

Filmfestivaler är alltid roligt och BUFF är en utmärkt sådan, vare sig du tillhör den primära målgruppen Barn- och Ungdomar eller är av annan ålder. Ett perfekt kulturevenemang att ta med hela familjen på både för att öppna för diskussion och underhållas.

Från tisdag till lördag är det full rulle med visningar för allt från de minsta till de största. Programmet breder ut sig över större delen av Malmös biografgeografi från tidig morgon till sen kväll så det finns tid och plats för både skolklasser och föräldrar med dagsarbete. Om man går efter tidigare års inkarnationer kan man räkna med fin organisation och inspirerad programsättning. Festivalen är internationell och delar ut priser i flera klasser bl.a. bästa barnfilm, bästa ungdomsfilm och bästa kortfilm.

Programmet innehåller flertalet prisade och hyllade filmer som Flickan, Den fantastiska räven, Fish tank, Prinsessa, Sin Nombre och Bananas!’, alla sevärda (de två sistnämnda har blivit recenserade här). Det finns också stort utrymme för att själv botanisera i utbudet och hitta favoriter bland de färska filmerna som kanske ännu inte uppnått samma ryktbarhet som de mer kända dragplåstren.

Jag kan rekommendera Sebbe, som recenserades här förra veckan, och Mary & Max som också går att läsa om här (i bevakningen av Fantastisk filmfestival). Efter att själv utforskat programmet efter filmer med potential så ger jag er dessa tips för en film om dagen: LOL – Laughing out loud (tisdag), Skirt day (onsdag), We own the world (torsdag), My suicide (fredag) och The other bank (lördag). Kolla tillbaka här under veckan för att se om några av mina potentiella guldkorn levererade.
Förutom filmvisningar så anordnas även en hel del kringaktiviteter som seminarier, work shops för unga filmare och utställningar.

För information om filmer och hur man skaffar medlemskort och biljetter (som varken är krångligt eller dyrt) så surfa in på www.buff.se.

Vare sig ni följer mina tips eller vill hitta egna pärlor så missa inte tillfället att se ny film på fina biografer.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

  Dokumentet skapades 16 mars 2010 och har inte uppdaterats sedan dess.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.