Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

I samarbete med Filmtrailer.se

Familjen Jones

Familjen Jones vill kritisera den skenande kapitalismens konsumtionssamhälle men lyckas bara delvis. Filmens skinande yta kombinerat med dess kompromissliknande, falskt ringande slutminut gör att den nästan lika mycket blir en hyllning av överkonsumtion, bilderna av lockande lyxvaror blir så potenta att de riskerar att få motsatt effekt på sin publik än den kritik avsedd från filmens regissör/manusförfattare.

Läs recensionen av Familjen Jones

I samarbete med Filmtrailer.se

Robin Hood

Ridley och Russell gör en tematiskt modern version av Robin Hood i klassiskt episk filmform när de formulerar rötterna till legenden om mannen som kunde skjuta med pilbågar. Utan särkilt många glada män, trikåer eller lustiga hattar tecknar de en Robin som är mer intresserad av att omforma 1200-talets England enligt nutida demokratiska principer än att lulla runt i Sherwoodskogen och reta upp sheriffen av Nottingham.

Läs recensionen av Robin Hoood.

I samarbete med Filmtrailer.se

Änglavakt

Om man beskriver filmen låter det nästan som en parodi; en lycklig familj splittras när sonen hamnar i koma men får oväntad hjälp av en fransk ängel som tänder hoppet igen.

Läs recensionen

I samarbete med Filmtrailer.se

Hur förklarar man det oförklarliga, hur porträtterar man en ung människas kamp att existera?

Läs recensionen

I samarbete med Filmtrailer.se

Paul Greengrass och Matt Damon lämnar Jason Bourne bakom sig och tar sig an Irakkriget i Green Zone. Trots alldeles för många skakiga kameror och gryniga nattbilder så lyckas paret ändå utkristallisera en milt spännande thriller där intelligent kritik går före snabba kickar.

Läs recensionen

I samarbete med Filmtrailer.se

Robert Pattinson putar vidare i Remember me som nog mest kommer att bli ihågkommen för sin överambition och oförmåga att balansera de multipla teman som den vill röra vid och beröra med.

Läs recensionen

I samarbete med Filmtrailer.se

Du och Jag

Du och Jag placerar oss mitt i ett destruktivt förhållande och ger oss en insiktsfull analys av tvåsamhetens fallgropar. Illusionerna som fångar våra huvudkaraktärer i sina mentala fängelser skingras för oss i publiken för att ge ett naket porträtt av två karaktärer som sliter för att både behålla och bli av med sina masker.

Läs recensionen.

I samarbete med Filmtrailer.se

Shutter Island

Så länge ni inte är instängda av snön så finns det flera anledningar att stänga in sig på Shutter Island i helgen. Martin Scorsese håller mörk mässa med tät atmosfär och stjärnor som kan både stråla och skådespela.

Läs recensionen.

I samarbete med Filmtrailer.se

Up in the air

Precis som Peter Pan så är George Clooney, i Up in the air, en man som gillar att flyga men vägrar att växa upp (emotionellt sett).

Läs recensionen av Up in the air.

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Artiklar och intervjuer

Den onda Dockan
 

Halloween

Halloween är här, dags att krypa upp i filmsoffan utklädda till ert favoritmonster, kanske Jason, Freddy eller Mike Myers. Om ni ska avnjuta kvällen med romantiskt sällskap bör ni kanske undvika Pinhead? Svårt att bestämma vilka filmer ni ska se?

Oroa er inte, Geeloo blir er hjälp i mörkret med tips på filmer som räcker för en heldag av skräck och terror.

Martin träffade filmens regissör Agnès Merlet under hennes besök på Fantastisk filmfestival för att samtala lite om filmen, hennes karriär och framtida planer. Följande är en sammanfattning av intervjun.

Fantastisk Filmfestival
 

Fantastisk filmfestival sparkar idag igång sin 15:e upplaga. Att det är ett jubileumsår märks på flera sätt med allt från nyheter som visningar i enormt tält till ett av de starkare programmen festivalen uppvisat fyllt med Sverigepremiärer och en och annan världspremiär.

Läs mer om festivalen

geeloo people

Geeloo People

Nu låter vi mode inta en plats på geeloo. Häng med från början och spana in Geeloo People!

Slumpad bild från arkivet

Dokumentet uppdaterades senast 24 maj 2010. Det skapades ursprungligen 1 jan 2007.

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Bli medlem
Glömt lösenord

Mösstest

Håll huvudet varmt

Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

Spana in mössorna.

Henke Larsson

Henke Larsson staty

Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

Kolla våra förslag.

Cola-test

Vilken cola är godast?

Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

Kolla vårt avslöjande test.