Arkiverad version av geeloo.se.
Geeloos verksamhet är nedlagd och du behöver nu den arkiverade versionen av nättidningen geeloo.se. En del bilder har gått förlorade och vissa funktioner är inte längre tillgängliga.

Thomas Pettersson, The Tivoli Helsingborg
Foto: Camilla Alenvret Thomas Pettersson, The Tivoli  

Stand-up: Thomas Pettersson med kompanjoner

När vi kliver in på Ciruks efter att ha gått runt The Tivoli och letat efter rätt ingång så bemöts vi av värme, skratt, dunkande musik i baren och en trevlig snubbe som tar hand om våra blöta jackor. Lokalen är full av njutande middagsgäster som ivrigt sitter och väntar på att kvällen ska börja.

Göran Ebenhart

Göran Ebenhart
 

Kvällens konferencier, Göran Ebenhart intar scenen med ett glatt humör och får genast bra kontakt med publiken. Han berättar att Thomas är försenad och skämtar om att han inte kommer hinna hit i tid. Alla skämt går hem hos publiken, vilket man märker då skratten aldrig tystnar. När han lämnat scenen finns en behaglig känsla i publiken som nu är rejält uppvärmd.

Erik Löwenthal

Erik Löwenthal
Lägg till bildtext   

Nästa person att inta scenen är supportkomikern Erik Löwenthal, som för många var ett okänt ansikte. Men han drog igång publiken lika snabbt som han entrade scenen. Enligt mig är han en komiker av sitt slag då han inte bara babbla på utan äver interagera med publiken.

Hans skämt rörde sig allt ifrån finanskriser till förhållanden. Han tar upp vardagliga och aktuella saker som man kan relatera till, t.ex. matvanor.
"- Jag tycker inte att man ska vara lika i ett förhållande. Min fru t.ex som älskar nötter ska ha nötter i varje maträtt hon gör, och det gör ju mitt liv mycket mer spännande som nötallergiker."

Skämten han drar är enkla och lätta att förstå. De går hem hos alla i lokalen, varken pensionärerna eller ungdomarna kan sluta skratta när han väl dragit igång.

Thomas Pettersson

Thomas Petersson
 

När Thomas träder fram på den runda scenen i mitten av Cirkus så jubblar publiken hejdlöst. Han drar genast upp att han kommit försent och missat en del av föregående uppträdande. För att färska upp sitt minne av vad som varit drar han några av Göran Ebenharts och Erik Löwenthals skämt lite skämtsamt.

Det tar inte lång tid förrän han byter bana och drar upp sin ålder och hur det är att vara en medelålders man i det moderna samhället. Han behandlar ämnen som hur det är att åldras och hur det är att vara pappa till en tonåring. Han använder sig av ord och påståenden som även ungdomar kan relatera till.

"För någon dag sedan gick jag ner till min sons rum och sa till honom
- Nu får du ta och städa upp här, det ser förjävligt ut.
Då svarade han bara "Och!?" och då tänkte jag "Och?..och vadå? Var inte meningen slut där?"
Publiken skrattar hejdlöst och visst måste vi tonåringar erkänna att vi känner igen oss.

Han håller ett högt tempo, skämt efter skämt och alla går hem. Som final i själva uppträdandet säger han ett par sista ord om att vi ska se upp för alla idioter där ute, efter som att det kryllar av dom.

"Bemöt alla med ett leende, så sprider vi glädje."

*

Sugen på att skriva eller fotografera?

Geeloo är till för alla, men lite extra inriktad mot dig som är intresserad av journalistik, att skriva eller fotografera. Här hittar du, oavsett om det är ditt första reportage eller du är erfaren, en sprängfylld uppdragsbank allt från intervjuer, konsertrecensioner och idéer om större reportage.

Tillsammans skapar vi nättidningen geeloo.se och gör väggtidningar runtom i landet.

Bli medlem nu

Läs mer

Artikelbild
Foto: Camilla Alenvret  

Sex snabba frågor

Vi fick möjlighet att träffa Thomas backstage i pausen för en kort intervju.

  geeloo people

  Geeloo People

  Nu låter vi mode inta en plats på geeloo. Häng med från början och spana in Geeloo People!

  Slumpad bild från arkivet

  Dokumentet uppdaterades senast 30 nov 2009. Det skapades ursprungligen 7 nov 2009.

  Logga in

  Användarnamn

  Lösenord

  Bli medlem
  Glömt lösenord

  Mösstest

  Håll huvudet varmt

  Snart är vintern här och vad är då inte skönare att ha än en värmande mössa? geeloo har testat säsongens mössutbud.

  Spana in mössorna.

  Henke Larsson

  Henke Larsson staty

  Nu är det kanske tid för vår egna lokalkändis Henrik Larsson att bli gjuten i cement! På geeloo har vi valt ut 10 olika platser som skulle kunna representera vår folkkära fotbollshjälte.

  Kolla våra förslag.

  Cola-test

  Vilken cola är godast?

  Hur många är det inte som anser att bara "vanlig" cola är god? Och hur många är det inte som tycker att billiga colasorter är det värsta som finns?

  Kolla vårt avslöjande test.